Ενέργεια

HELLENiQ ENERGY: Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση - Νέα πρατήρια χωρίς βενζίνη

HELLENiQ ENERGY: Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση - Νέα πρατήρια χωρίς βενζίνη

Φέτος τα πρώτα 2 πρατήρια

Στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης δίνει έμφαση η HELLENiQ ENERGY μέσω της ElpeFuture της θυγατρικής με την οποία αναπτύσσει σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα.

Για το 2024 η HELLENiQ ENERGY σχεδιάζει τη δημιουργία πρατηρίων χωρίς βενζίνη, αποκλειστικά με φορτιστές με στόχο να γίνουν φέτος τα πρώτα 2 πρατήρια.

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε φάση μελέτης και ενδεχομένως να αναπτυχθεί συμπεριλαμβάνοντας καφέ όπου θα μπορεί ο πελάτης, να περιμένει την ολοκλήρωση της φόρτισης.
Η εταιρεία δίνει έμφαση στην επέκταση του δικτύου φορτιστών της σε όλη την Ελλάδα και σήμερα έχουν εγκατασταθεί σε περισσότερα από 60 σημεία, ενώ ο αριθμός των φορτιστών έχει διπλασιαστεί από πέρυσι. Τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν 57 φορτιστές ενώ σήμερα ξεπερνούν τους 130.

Εξυπηρέτηση χρηστών

Το δίκτυο φορτιστών αναπτύσσεται από την ElpeFuture που έχει σκοπό και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών (ενδεικτικώς εύρεση διαθέσιμων σημείων φόρτισης και πλοήγηση, διάρκεια και καταναλισκόμενη ενέργεια συνεδρίας φόρτισης κτλ.) αλλά και εν γένει η παροχή υπηρεσιών, όπως η διαχείριση στόλου Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και η διάθεσή τους προς χρήστες Η/Ο, η εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση ιδιωτικών και δημοσίων προσβάσιμων υποδομών επαναφόρτισης Η/Ο, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης.

Η ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση φορτιστών ταχείας φόρτισης (DC) σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ/ΒΡ ανά την Επικράτεια, με στόχο την πλήρη κάλυψη των βασικών οδικών αρτηριών και σημείων στρατηγικού ενδιαφέροντος. Επίσης, εγκαθίσταται σημαντικός αριθμός φορτιστών AC σε εταιρικούς χώρους στάθμευσης, καθώς και σε δημοφιλείς προορισμούς (εμπορικά κέντρα, parking, supermarkets, κλπ.) και σε δημόσια προσβάσιμα σημεία.
Στόχος της ElpeFuture είναι να φτάσει σε μερίδιο αγοράς άνω του 30% στην ηλεκτροκίνηση μέσα στην πενταετία, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για να ενισχύσει την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης