Iberdrola: Εξασφάλισε δάνειο 300 εκατ. από την Παγκόσμια Τράπεζα - Πώς θα κατανεμηθούν

tags :
Iberdrola: Εξασφάλισε δάνειο 300 εκατ. από την Παγκόσμια Τράπεζα - Πώς θα κατανεμηθούν
Τα 170 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση έργων αιολικής ενέργειας στην Πολωνία

Η Παγκόσμια Τράπεζα, μέσω του International Finance Corporation (IFC), χορηγεί δάνειο στην Iberdrola ύψους 300 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε χώρες που εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα, ιδίως άνθρακα, σύμφωνα με το renewsbiz.

Μαρόκο, Πολωνία και Βιετνάμ είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ τα 170 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση έργων αιολικής ενέργειας στην Πολωνία. Την ίδια ώρα, υπεράκτια αιολική ενέργεια και πράσινο υδρογόνο να συμπληρώνουν τα αντικείμενα των αναδυόμενων αγορών.

Οι στόχοι ESG της Ibedrola

Ο πρώτος στόχος είναι να μειωθούν οι απόλυτες άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της εταιρείας κατά περισσότερο από 60% έως το 2030 από τη γραμμή βάσης του 2020, συμπεριλαμβανομένων των πεδίων 1, 2 και 3, από τις δραστηριότητες, τους πελάτες και τις αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρείας.

Ο δεύτερος στόχος είναι να υπερδιπλασιαστεί η εγκατεστημένη ισχύς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Iberdrola έως το 2030, η οποία στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023 ξεπέρασε τα 41.000 MW.

Η επιχείρηση αποτελεί μέρος της συμμαχίας που υπογράφηκε τον Μάιο του περασμένου έτους για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης στις αναδυόμενες αγορές.

Ο José Sainz Armada, διευθυντής οικονομικών, ελέγχου και εταιρικής ανάπτυξης της Iberdrola, δήλωσε: «Αυτό το δάνειο θα επιτρέψει στην Iberdrola να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ενεργειακή μετάβαση, την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και τον ηλεκτρισμό των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης