Enel: Πώληση πράσινων περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ στην Ormat έναντι 272 εκατ. δολ.

Enel: Πώληση πράσινων περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ στην Ormat έναντι 272 εκατ. δολ.

Η κίνηση αναμένεται να έχει θετική επίδραση ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ στο ενοποιημένο καθαρό χρέος της Enel

 

Η Enel ολοκλήρωσε την πώληση χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ormat Technologies έναντι 271 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ιταλίας.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε πέρυσι, είναι μέρος των προσπαθειών του ομίλου να περιορίσει το χρέος του και να εξορθολογίσει την παρουσία του στο εξωτερικό.

Βάσει της συμφωνίας, η Enel εκχωρεί ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο γεωθερμικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με μια σειρά μικρών ηλιακών σταθμών, συνολικής ισχύος 150 μεγαβάτ (MW).

Η κίνηση αναμένεται να έχει θετική επίδραση ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ στο ενοποιημένο καθαρό χρέος της Enel, αλλά αρνητικά, κατά περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, στα αναφερόμενα καθαρά έσοδα του ομίλου, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση.
Δεν θα έχει καμία επίδραση στα συνήθη οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κοινής ωφελείας, πρόσθεσε.

Η ενοποιημένη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Enel μετά τη συμφωνία ανέρχεται σε περίπου 9,7 γιγαβάτ (GW) στη Βόρεια Αμερική.

Κατασκευή μονάδας πάνελ στις ΗΠΑ

Παρουσιάζοντας την νέα στρατηγική για τον όμιλο, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Flavio Cattaneo δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η Enel θα εγκαταλείψει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ θα συνεχίσει με την ιδέα της από κοινού κατασκευής ενός εργοστασίου ηλιακών πάνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες με έναν εταίρο από τις ΗΠΑ.
Εκείνη την εποχή, ο Cattaneo είπε ότι η ομάδα αξιολογούσε την πιθανότητα μιας συνεργασίας που θα επιτρέψει στο πιθανό νέο εργοστάσιο ηλιακών πάνελ να επωφεληθεί από την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν για εγχειρήματα ενεργειακής μετάβασης.

Υπό τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλό της, η Enel είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο ηλιακών κυψελών και πάνελ στην Οκλαχόμα κοντά στην Τάλσα για την παραγωγή 3 γιγαβάτ ηλιακών προϊόντων ετησίως, με τα πρώτα πάνελ να βγαίνουν από τη γραμμή μέχρι το τέλος του 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης