Ενέργεια

Λιβύη: Διαδηλωτές έκλεισαν το πετρελαϊκό πεδίο Sharara

Λιβύη: Διαδηλωτές έκλεισαν το πετρελαϊκό πεδίο Sharara

 Το κοίτασμα Sharara, ένα από τα μεγαλύτερα της Λιβύης, υπήρξε συχνός στόχος τοπικών και ευρύτερων πολιτικών διαμαρτυριών

 

Οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε πλήρη διακοπή της παραγωγής στο πετρελαϊκό πεδίο Sharara της Λιβύης, το οποίο μπορεί να παράγει έως και 300.000 βαρέλια την ημέρα, δήλωσαν δύο μηχανικοί στο Reuters την Τετάρτη.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει έναν αριθμό ντόπιων διαδηλωτών από την περιοχή Fezzan στη νότια Λιβύη να ανακοινώνουν το κλείσιμο του κοιτάσματος Sharara μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Μηχανικός είχε πει νωρίτερα στο Reuters ότι είχε σημειωθεί μερική μείωση της παραγωγής και ότι οι διαδηλωτές βρίσκονταν μπροστά από την πύλη του κοιτάσματος πετρελαίου.

Ένας διαδηλωτής είπε στο Reuters τηλεφωνικά ότι η περιοχή «χρειάζεται να αναπτύξει έργα και υπηρεσίες, όπως διυλιστήριο για προμήθεια καυσίμων, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, κλινική και παροχή θέσεων εργασίας για νέους».

Το κοίτασμα Sharara, ένα από τα μεγαλύτερα της Λιβύης, υπήρξε συχνός στόχος τοπικών και ευρύτερων πολιτικών διαμαρτυριών.

Το πεδίο βρίσκεται στη λεκάνη Murzuq στα νοτιοανατολικά της Λιβύης. Διοικείται από την κρατική εταιρεία πετρελαίου NOC μέσω της εταιρείας Acacus, με την ισπανική Repsol, τη γαλλική Total, την αυστριακή OMV και τη νορβηγική Equinor.

Τον Ιούλιο, η παραγωγή στα πεδία Sharara, Elfeel και 108 σταμάτησε από διαδηλωτές για την απαγωγή ενός πρώην υπουργού Οικονομικών.
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έχει διαταραχθεί επανειλημμένα στη χαοτική δεκαετία από την εξέγερση του 2011 που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ κατά του Μουαμάρ Καντάφι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης