Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,6%  για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,6%  για τον Nasdaq

Οριακά θετικά  ο Dow

 Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς η αγορά διατήρησε τη δυναμική που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του κερδοφόρου σερί  των επτά εβδομάδων.

 Ο  Dow Jones οριακά θετικά στις 37.336 μονάδες. 

Ο S&P 500 κέρδισε 0,45% στις 4.740 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,76% στις 643,17 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,61% στις 14.904 μονάδες.

 

Ο δείκτης βρίσκεται τώρα λίγο περισσότερο από 1% μακριά από το υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών στις 4.796,56 μονάδες που είχε φτάσει τον Ιανουάριο του 2022. Οι υπηρεσίες επικοινωνίας σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο άνω του 2%. Ονόματα τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης οδήγησαν σε αυτά τα κέρδη. Η Meta κέρδισε περισσότερο από 3%, ενώ η Google ενισχύθηκε περισσότερο από 2%.

Η U.S. Steel  σημείωσε άνοδο 26% αφού η ιαπωνική Nippon Steel ανακοίνωσε ότι θα αγόραζε την εταιρεία σε μια συμφωνία αξίας 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Ο S&P 500 καταγράφει τη μεγαλύτερη σειρά εβδομαδιαίων κερδών του από το 2017. Ο δείκτης της ευρείας αγοράς ενισχύθηκε περισσότερο από 3%  σε μηνιαία βάση. Ο Dow είναι υψηλότερα κατά περισσότερο από 3%, και ο Nasdaq έχει κερδίσει περισσότερο από 4%. Ο Dow σημείωσε επίσης ενδοημερήσιο ρεκόρ την Παρασκευή, ενώ ο Nasdaq 100 κατέγραψε νέο υψηλό κλεισίματος.

 Το επενδυτικό κλίμα πήρε θετική τροπή την περασμένη εβδομάδα, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε ότι αναμένονται τρεις βραχυπρόθεσμες μειώσεις επιτοκίων το 2024, εν μέσω ύφεσης του πληθωρισμού. Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο του 4%.

 "Είναι μια συνέχεια αυτού που έχουμε δει και αυτό είναι ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να μειώνεται και τα επιτόκια να κινούνται χαμηλότερα και τα κέρδη, σε αυτό το σημείο, έχουν σταθεροποιηθεί", δήλωσε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής στην U.S. Bank Wealth Management. «Αυτό είναι ένα εποικοδομητικό σκηνικό για τις μετοχές».

 Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες για τους επενδυτές καθώς στρέφονται προς το νέο έτος, σύμφωνα με τον Sandven. Ο αναλυτής στρατηγικής αναμένει κάποια αδυναμία στις προβλέψεις κερδών καθώς οι τρέχουσες προβλέψεις είναι πολύ υψηλές.

«Η πιθανότητα πιέσεων στα εταιρικά κέρδη, εκτός από τις αποτιμήσεις που είναι ήδη αυξημένες, είναι μεταξύ των παραγόντων που μετριάζουν τις προσεκτικά αισιόδοξες προοπτικές μας», πρόσθεσε ο Sandven. «Πιστεύουμε ότι η διελκυστίνδα μεταξύ των αγορών ταύρων και αρκούδων παραμένει ισορροπημένη για το νέο έτος».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης