Διεθνή

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα έκανε λόγο τη νύχτα για σφοδρές μάχες στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα να εντείνει όπως λέει την «πίεση» στη Χαμάς, που κατ’ αυτόν βρίσκεται στα «πρόθυρα διάλυσης», στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι εχθροπραξίες τρέπουν τον άμαχο πληθυσμό σε φυγή, εν μέσω της ολοένα πιο απελπιστικής ανθρωπιστικής κατάστασης.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα έκανε λόγο τη νύχτα για σφοδρές μάχες στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για φονικές αεροπορικές επιδρομές σε νότιους τομείς της μικρής παλαιστινιακής περιοχής υπό πολιορκία.

Χθες έγιναν πολυάριθμα πλήγματα στη Χαν Γιούνις, νέο επίκεντρο των μαχών, και στη Ράφα, πόλη στα σύνορα με την Αίγυπτο όπου έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, υποστήριξε σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε από ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα ότι η Χαμάς «βρίσκεται σε σημείο διάλυσης», καθώς ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, καταλαμβάνει «τα τελευταία της προπύργια».

«Το γεγονός πως κόσμος παραδίδεται επιταχύνει την επιτυχία μας και αυτό θέλουμε, να προχωρήσουμε γρήγορα», υπερθεμάτισε στη Χαν Γιούνις ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί, διαβεβαιώνοντας ότι ότι ο στρατός θα «εντείνει» τις επιχειρήσεις του στον νότο και θα εδραιώσει την παρουσία του στον βορρά.

Ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς, που διανύει σήμερα την 67η ημέρα του, ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, κάπου 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοί και άλλοι 240 απήχθησαν και οδηγήθηκαν στον παλαιστινιακό θύλακο, 137 από τους οποίους παραμένουν σε αιχμαλωσία, έπειτα από την ανακωχή που επέτρεψε να απελευθερωθούν πάνω από 100 όμηροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης