Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και για τον Nasdaq και 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και για τον Nasdaq και 1,1% για τον energy sector

130 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου και τα στοιχεία της έρευνας καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που σηματοδότησε μια ανθεκτική οικονομία και μείωση του πληθωρισμού, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για ένα λεγόμενο σενάριο ήπιας προσγείωσης.


Ο Dow Jones κέρδισε 130 μονάδες, ή 0,36% στις 36.247 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,41% στις 4.604μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,1% στις 623,22 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,45% στις 14.403 μονάδες.

Η έκθεση μισθοδοσίας μη γεωργικών προϊόντων του Νοεμβρίου έδειξε μια απροσδόκητη πτώση του ποσοστού ανεργίας. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,7% τον Νοέμβριο από 3,9% τον προηγούμενο μήνα. Αναμενόταν να παραμείνει το ίδιο. Η οικονομία πρόσθεσε 199.000 θέσεις εργασίας, ελαφρώς πάνω από την εκτίμηση των 190.000 από τον Dow Jones και πολύ μπροστά από τις 150.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Οκτώβριο.

Ορισμένοι traders αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο, με την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της να έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Από την άλλη πλευρά, η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει την ιδέα ότι η Fed καθοδηγεί την οικονομία των ΗΠΑ προς μια ήπια προσγείωση - μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη εν μέσω πτώσης του πληθωρισμού. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές, που θεωρούνται ως κύριος δείκτης του πληθωρισμού, αυξήθηκαν περίπου όπως αναμενόταν τον Νοέμβριο, καθώς η οικονομία πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που παρακολουθήθηκε προσεκτικά έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποχώρησαν και το καταναλωτικό κλίμα εκτινάχθηκε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Για την εβδομάδα, ο Nasdaq κέρδισε 0,7%, ενώ ο S&P σημείωσε άνοδο 0,2%. Ο Dow είναι σταθερός για την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης