Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 1,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 1,3% για τον Nasdaq

62 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι traders αναμένουν την πολύ σημαντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής.


Ο Dow κέρδισε 62 μονάδες ή 0,2% στις 36117 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 4.585 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,6% στις 616,35 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,3% καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ξεπέρασαν τις επιδόσεις.

Η Google κέρδισε περισσότερο από 5% καθώς οι traders επευφημούσαν την κυκλοφορία του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini από την εταιρεία. Nvidia και AMD κέρδισαν επίσης περισσότερο από 2% και 9%, αντίστοιχα.

Οι κινήσεις έρχονται αφότου ο Dow και ο S&P 500 την Τετάρτη κατέγραψαν τα πρώτα τους σερί τριών ημερών από τον Οκτώβριο. Παρά τις πρόσφατες επιδόσεις, οι τρεις κύριοι δείκτες παραμένουν έτοιμοι να ολοκληρώσουν το τέταρτο τρίμηνο και το ημερολογιακό έτος υψηλότερα, υπογραμμίζοντας τη δυναμική του ράλι που παρατηρήθηκε νωρίτερα.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κερδίζοντας 0,2%. Ο Dow και ο S&P 500 βρίσκονται σε ρυθμό για να ολοκληρώσουν την εβδομάδα χαμηλότερα κατά 0,3% και 0,2%, αντίστοιχα.

Η αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, εν μέσω μιας σειράς μικτών δεδομένων.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων και η ανάγνωση των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός των απολύσεων δεν έχει αυξηθεί.

Τα στοιχεία ιδιωτικής μισθοδοσίας την Τετάρτη έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Εν τω μεταξύ, ο όγκος των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι τον Νοέμβριο προστέθηκαν 190.000 θέσεις εργασίας, ένα βήμα παραπάνω από τον προηγούμενο μήνα. Οι επενδυτές ελπίζουν σε σημάδια ταθεροποίησης στην αγορά εργασίας, αφήνοντας τη Federal Reserve άνετη με την απόφασή της να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης