Επικαιρότητα

Φορολογικό νομοσχέδιο: Νέες διορθώσεις στο «παρά ένα» της ψήφισης

Φορολογικό νομοσχέδιο: Νέες διορθώσεις στο «παρά ένα» της ψήφισης
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές κινούνται προς την προσθήκη ορισμένων κατηγοριών επαγγελματιών στο καθεστώς της μείωσης κατά 50% του τεκμηρίου
Παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν τη ψήφιση στη βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές κινούνται προς την προσθήκη ορισμένων κατηγοριών επαγγελματιών στο καθεστώς της μείωσης κατά 50% του τεκμηρίου καθώς και στον υπολογισμό του με βάση την πραγματική διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριότητας, δηλαδή με δωδεκατημόρια, όπως ισχύει για τα κυλικεία στις σχολικές μονάδες.
Πάντως τα ίδια στελέχη ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει ο πυρήνας του νέου φορολογικού συστήματος που συνίσταται στην καθιέρωση ελάχιστης αμοιβής που προσαυξάνεται ανάλογα με το χρόνια άσκησης του επαγγέλματος, το κόστος μισθοδοσίας και το ύψος του τζίρου.
Με βάση τις τροποποιήσεις που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης διευρύνθηκε η λίστα των εκπτώσεων και των απαλλαγών από το τεκμήριο και των περιπτώσεων αμφισβήτησης του τεκμαρτού φόρου ενώ μειώθηκαν οι συντελεστές προσαύξησης με κριτήριο το τζίρο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης