Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

41 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν εάν η αγορά θα προχωρούσε μετά από πέντε συνεχόμενες νικηφόρες εβδομάδες.


Ο Dow Jones έχασε 41 μονάδες ή 0,11% στις 36.204 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 0,54% στις 4.569 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,45% στις 641,47 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,84% στις 14.185 μονάδες καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές της Big Technology, οι οποίες οδήγησαν τα κέρδη της αγοράς φέτος.

Καθώς οι μετοχές έμειναν στάσιμες, το bitcoin και ο χρυσός έκαναν ράλι στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 41.000 δολαρίων για να σημειώσει υψηλό 19 μηνών, ενώ ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο ονομαστικό ενδοημερήσιο επίπεδό του από ποτέ.

Η Marathon Digital και οι πλατφόρμες Riot αυξήθηκαν και οι δύο περισσότερο από 8% καθώς το bitcoin ενισχύθηκε. Microstrategy και Coinbase κέρδισαν περισσότερο σχεδόν 7% και 6%, αντίστοιχα.

Η Alaska Air Group σημείωσε πτώση 15% αφού συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνιστική της Hawaiian Airlines για 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση είναι μέρος των προσπαθειών της Alaska να επεκταθεί κατά μήκος της Δυτικής Ακτής.

Οι κινήσεις της Δευτέρας σηματοδοτούν μια υποχώρηση μετά από μια ισχυρή περίοδο στην αγορά. Οι μετοχές τεχνολογίας δυσκολεύτηκαν στη συνεδρίαση, με τη Nvidia, Alphabet και Netflix να ολισθαίνουν περισσότερο από 2%.

Ο S&P 500 σημείωσε το υψηλότερο κλείσιμό του από τον Μάρτιο του 2022 την Παρασκευή, ανεβάζοντας τα κέρδη του από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα σε σχεδόν 20%. Ο blue-chip Dow κατέγραψε το πρώτο του σερί νικών πέντε εβδομάδων από το 2021 την περασμένη εβδομάδα και σημειώνει άνοδο περισσότερο από 9% για το έτος. Ο Nasdaq έχει αναρριχηθεί περισσότερο από 34% το 2023.

Η ανάκαμψη των μετοχών από τον Οκτώβριο ήρθε καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος. Οι επενδυτές διατήρησαν αυτή την πεποίθηση την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και όταν ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell προσπάθησε να περιορίσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, λέγοντας ότι είναι «πρόωρο» να προβλεφθεί χαλάρωση της πολιτικής.

Ο Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας για τον Dow από τον Οκτώβριο του 2022. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite είχαν τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη τους από τον Ιούλιο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης