Χρηματιστήριο & Αγορές

Η σύσταση «OW» της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες

Η σύσταση «OW» της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες
Η βασική ανησυχία που εξέφρασαν οι επενδυτές αυτό το καλοκαίρι για τις ελληνικές τράπεζες, όπως ο κίνδυνος υπερπροσφοράς τίτλων, δεν υφίσταται
Ένθερμη εμφανίζεται για ακόμη μία φορά η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες κάνοντας μια πρωτοφανή σύσταση για ξένο αναλυτή: οι επενδυτές ή θα βάλουν χρήματα… ή θα χάσουν.
Η JP Morgan δηλώνει overweight στις ελληνικές τράπεζες, δεδομένων των χαμηλών αποτιμήσεων και της σταθερής ροής θετικών αναθεωρήσεων των κερδών ανά μετοχή (EPS).
Μάλιστα, συστήνει στους επενδυτές να προτιμήσουν τις τραπεζικές μετοχές έναντι των μη χρηματοπιστωτικών.

2_338.JPG

Η ανησυχία στον τομέα, με την κυβέρνηση να κατέχει μεγάλα μερίδια στον τομέα μέσω του ΤΧΣ, εξασθενεί. Τον Οκτώβριο, είδαμε την συμφωνία της Alpha Bank με την Unicredito, με την ιταλική τράπεζα να αποκτά μερίδιο 9,9%.
Τον Νοέμβριο το placement του ΤΧΣ για το 22% της Εθνικής καλύφθηκε πάνω από 8 φορές.
Η βασική λοιπόν ανησυχία που εξέφρασαν οι επενδυτές αυτό το καλοκαίρι για τις ελληνικές τράπεζες, όπως ο κίνδυνος υπερπροσφοράς τίτλων, δεν υφίσταται.
Η ικανότητα προσέλκυσης στρατηγικών επενδυτών όπως η Unicredito και η ισχυρή ζήτηση για τοποθέτηση στην Εθνική Τράπεζα δείχνουν ότι οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν ή να χάσουν, καταλήγει η JP Morgan.

1_472.JPG


Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης