Διεθνή

Το Ισραήλ επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας
Όσο ο ισραηλινός στρατός μετατοπίζει την επίθεσή του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τόσο δεν απομένει καμία τοποθεσία, ασφαλής, για τον άμαχο πληθυσμό που ζει στον παλαιστινιακό θύλακα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις καλούν ξανά και ξανά τους κατοίκους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, Χαν Γιουνίς, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να την εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στρέφονται νότια στον παλαιστινιακό θύλακα καθώς, το Ισραήλ πιστεύει ότι σε αυτό το σημείο στον χάρτη κρύβεται η ηγεσία της Χαμάς.

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, όσο ο ισραηλινός στρατός μετατοπίζει την επίθεσή του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τόσο δεν απομένει καμία τοποθεσία, ασφαλής, για τον άμαχο πληθυσμό που ζει στον παλαιστινιακό θύλακα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν 1,8 εκατομμύρια πολίτες - από τους συνολικά 2,3 εκατομμύρια κατοίκους - έχουν ήδη εκτοπιστεί καθώς υπάκουσαν στις εντολές του ισραηλινού στρατού να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα και να κατευθυνθούν προς τον νότο της Λωρίδας.

Ήδη οι βομβαρδισμοί γύρω από τη Χαν Γιουνίς και την πόλη της Ράφα εντείνονται ενώ, τμήματα του βορρά παραμένουν στο επίκεντρο των ισραηλινών αεροπορικών αλλά, και χερσαίων επιχειρήσεων.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης