Επιχειρήσεις

Η Deloitte στα Best Workplaces™ 2023 παγκοσμίως και στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Great Place To Work®

Η Deloitte στα Best Workplaces™ 2023 παγκοσμίως και στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Great Place To Work®
Η αξιολόγηση από τους ανθρώπους της Deloitte σε 34 χώρες οδήγησε στην κατάκτηση της 6ης θέσης

Το Great Place To Work®, ο σημαντικότερος παγκόσμιος οργανισμός με ειδίκευση στον τομέα της εργασιακής κουλτούρας, ανέδειξε την Deloitte ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα του κόσμου για το 2023, κατατάσσοντάς τη στην 6η θέση στα World’s Best Workplaces™ 2023. H Deloitte αναγνωρίστηκε επίσης ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη, διάκριση που συνδέεται άρρηκτα με την κατάκτηση από την Deloitte Ελλάδος της 10ης θέσης στη λίστα Best Workplaces™ Hellas 2023.

Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν τη σταθερή δέσμευση της Deloitte, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο πλαίσιο, για ένα περιβάλλον εργασίας που βάζει σε προτεραιότητα τους ανθρώπους της, πλαισιώνοντάς τους με ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες, σεβασμό και διαρκείς ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης.

Τα World’s Best Workplaces™ ξεχώρισαν για τη δημιουργία άριστης εργασιακής εμπειρίας στους εργαζόμενους τους παγκοσμίως, η οποία χαρακτηρίζεται από σχέσεις εμπιστοσύνης και από μία συμπεριληπτική εργασιακή κουλτούρα, όπου όλοι οι εργαζόμενοι είναι ισότιμοι, ευπρόσδεκτοι και αντιμετωπίζονται με σεβασμό και δικαιοσύνη, σύμφωνα με την  έρευνα του Great Place To Work® που αντιπροσωπεύει τις φωνές 14,8 εκατομμυρίων υπαλλήλων παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναγνώριση αυτή βασίζεται σε εμπιστευτικά στοιχεία της έρευνας, τα οποία προέρχονται από την αξιολόγηση των εμπειριών των εργαζομένων αναφορικά με την εμπιστοσύνη, την καινοτομία, τις αξίες της εταιρείας και την ηγεσία.

Χαρακτηριστικά, στους καλύτερους χώρους εργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανέφεραν ως σημαντικό κριτήριο την ευέλικτη εργασία, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα των συναδέλφων τους αλλά και την ύπαρξη ενός συναισθηματικά υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Με βάση αυτά τα κριτήρια, που δημιουργούν μια θετική εργασιακή εμπειρία, οι εργαζόμενοι δηλώνουν επίσης πιο πιθανό να θέλουν να παραμείνουν στο περιβάλλον εργασίας τους. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των εργαζομένων σε εταιρείες που έχουν αναγνωριστεί ως Best Workplaces™ που επιθυμεί να παραμείνει στην εταιρεία του φτάνει το 88%, σε σύγκριση με μόλις το 58% στον τυπικό χώρο εργασίας.

Η αξιολόγηση από τους ανθρώπους της Deloitte σε 34 χώρες οδήγησε στην κατάκτηση της 6ης θέσης. Εκτός από τις επιχειρήσεις της Deloitte που τοποθετήθηκαν σε 19 εθνικές λίστες Best Workplaces™, η Deloitte τοποθετήθηκε σε 11 επιπρόσθετες λίστες ειδικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των: Best Workplaces™  για Γυναίκες σε πέντε χώρες, Best Workplaces™ για Millennials σε τρεις χώρες, μια Best Workplace™ με τις Πιο ‘Έμπιστες Διοικητικές Ομάδες, μια λίστα Best of Professional Services, και μια Best Workplace™ για την Ευημερία. Αυτές οι διακρίσεις συμπληρώνουν τις προηγούμενες επιτυχίες της Deloitte η οποία είχε αναδειχθεί στην 7η θέση στα World’s Best Workplaces™ για το 2022 και στην 22η θέση για το 2020.

Με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες αγορές τα επόμενα χρόνια, η εστίαση στην κουλτούρα του χώρου εργασίας θα είναι απαραίτητο συστατικό για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα αλλά και η ευημερία των οργανισμών.

Με αφορμή τη διάκριση της Deloitte σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, o CEO της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, σημείωσε: «Στην Deloitte έχουμε εδώ και χρόνια κατανοήσει πως η πορεία κάθε εταιρείας ταυτίζεται με εκείνη των ανθρώπων της. Εργαζόμενοι που εξελίσσονται, νιώθουν σεβασμό, και παίρνουν ίσες ευκαιρίες κατά κανόνα ευημερούν και προχωρούν μπροστά, «συμπαρασύροντας» τον οργανισμό όπου εργάζονται. Δική μας επιδίωξη είναι να προσφέρουμε το κατάλληλο εργασιακό πλαίσιο που θα βελτιώνει διαρκώς την καθημερινότητά τους, θα τους εκπαιδεύει συστηματικά και θα εντοπίζει και θα αναπτύσσει τις δεξιότητές τους. Με ισονομία και  συμπερίληψη. Διακρίσεις όπως αυτή αποκτούν μεγαλύτερη αξία γιατί αποδίδονται από τους ίδιους τους εργαζομένους. Η αναγνώρισή μας ως Best Workplace™  δικαιώνει τις προσπάθειές μας σε εθνικό επίπεδο και μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση».


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης