Επικαιρότητα

Συνεδριάζει η ομάδα Αχτσιόγλου ενόψει Πολιτικής Γραμματείας για την αποχώρηση

Συνεδριάζει η ομάδα Αχτσιόγλου ενόψει Πολιτικής Γραμματείας για την αποχώρηση
Σε κάθε περίπτωση, ο κύβος φέρεται να έχει ριφθεί και οι «6+6» να αποχωρήσουν σχηματίζοντας ΚΟ με την «Ομπρέλα».
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η ομάδα Αχτσιόγλου για να αποφασίσει εάν θα αποχωρήσει την Πέμπτη πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει συγκαλέσει για το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η σύσκεψη είναι μεταξύ του «στενού πυρήνα» της ομάδας, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία, τελική, το πρωί. Όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, η αποχώρηση έχει αποφασιστεί και θα συνοδευτεί από κείμενο στο οποίο θα εξηγούν τους λόγους.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκαλέσει Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - με προφανή στόχο να πιέσει τους διαφωνούντες να πάρουν θέση αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν από το κόμμα.

Αν δεν εμφανιστεί η ομάδα των «6+6», που αριθμεί 7 βουλευτές -Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου-, σημαίνει ότι θα έχει αποφασίσει να απαντήσει με πράξεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι χθες δήλωνε ότι δεν έχει δει κάποια δήλωση από την τάση «6+6», άρα θεωρεί ότι μένουν στο κόμμα. Ωστόσο, πηγές της Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν να προχωρήσει ακόμη και στη διαγραφή τους πριν αποχωρήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο κύβος φέρεται να έχει ριφθεί και οι «6+6» να αποχωρήσουν σχηματίζοντας ΚΟ με την «Ομπρέλα».

Εξάλλου, όπως έγραφε από χθες το iefimerida.gr, γίνονται συζητήσεις ώστε να βρεθούν οι δέκα βουλευτές για τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, δηλώνοντας ότι είναι θέμα ωρών η δημιουργία ανεξάρτητης ΚΟ και πως οι 10 βουλευτές έχουν ήδη βρεθεί. Εκτός από τους 7 της ομάδας Αχτσιόγλου και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα της «Ομπρέλας», που έχουν ήδη διαγραφεί, πιθανολογείται ότι θα συμμετάσχει ένας εκ των μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) είτε ο Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης) είτε και οι δύο.

Επικεφαλής του νέου σχήματος ο Αλέξης Χαρίτσης;

Πάντως, φαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο «σχήμα» δεν θα είναι επικεφαλής η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά ο έτερος επιφανής εκπρόσωπος των «σαραντάρηδων» του ΣΥΡΙΖΑ, με το όνομα του Αλέξη Χαρίτση να ακούγεται έντονα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη συνεχίστηκαν οι μαζικές αποχωρήσεις στελεχών, καθώς 90 στελέχη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, 21 στελέχη της ΝΕ Πειραιά και 18 στελέχη της ΝΕ Βόλου ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από μέλη του κόμματος, με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης