Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον S&P και 2,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον S&P και 2,1% για τον energy sector

Οριακή άνοδος για τον Dow

 

Κέρδη στη Wall Street την Παρασκευή με τον S&P 500 να καταγράφει την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,01% στις 34.947 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,13% στις 4.514 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,15% στις 643,5 μονάδες

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,08% στις 14.125 μονάδες

Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περισσότερο από 2,3% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 2%. Αυτό είναι το πρώτο σερί κερδών τριών εβδομάδων για τον Dow και τον S&P 500 από τον Ιούλιο και το πρώτο από τον Ιούνιο για τον Nasdaq.

Αυτά τα κέρδη πυροδοτήθηκαν από τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που έδωσαν ελπίδα στους επενδυτές ότι το χειρότερο - καθώς και η σκληρή στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πολιτική επιτοκίων - μπορεί να πέρασαν.

Τον Νοέμβριο, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,7%, ενώ ο Dow κέρδισε 5,8%. Ο Nasdaq έχει εκτιναχθεί κατά 10%.

«Νομίζω ότι η ιστορία για τα υπόλοιπα φέτος δεν είναι ότι θα τελειώσουμε με ένα ράλι», δήλωσε ο Scott Ladner, επικεφαλής. υπεύθυνος επενδύσεων στην Horizon Investments.

Αντίθετα, ο Ladner πιστεύει ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω από τον επόμενο ηγέτη της αγοράς. «Θα είναι μικρής κεφαλαιοποίησης και αναδυόμενες [αγορές], όπως οι χαμένοι του 2023; Θα είναι αυτά που οδηγούν; Ή μήπως θα έχουμε μια συνέχεια του τεχνολογικού ράλι μεγάλης κεφαλαιοποίησης που είχαμε βασικά όλο το χρόνο;»

Η Gap σημείωσε άνοδο 29% αφού η εταιρεία δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ChargePoint υποχώρησε κατά 35% καθώς μείωσε την πρόβλεψή του για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης