Ενέργεια

Για πέμπτο μήνα η Ολλανδία είναι ο κύριος προορισμός για τα φορτία LNG των ΗΠΑ

Για πέμπτο μήνα η Ολλανδία είναι ο κύριος προορισμός για τα φορτία LNG των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 350,1 Bcf LNG τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και πτώση 0,8% από τον προηγούμενο μήνα

Η Ολλανδία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση LNG του Υπουργείου Ενέργειας, που αναμεταδίδει το lngprime.

Η έκθεση δείχνει ότι τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 39,7 Bcf LNG στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο, 33,2 Bcf στην Ιαπωνία, 28,7 Bcf στη Γαλλία, 24,1 Bcf στη Νότια Κορέα και 22,1 Bcf στην Ιταλία. Αυτές οι πέντε χώρες πήραν το 42,2% tων συνολικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 57,4 Bcf LNG στην Ολλανδία τον Αύγουστο, 34,9 Bcf στη Νότια Κορέα, 34,3 Bcf στη Γαλλία, 24,2 Bcf στην Ιαπωνία και 21,5 Bcf στην Ιταλία. Τον Ιούνιο και τον Μάιο, οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 45,9 Bcf LNG και 64,5 Bcf LNG στην Ολλανδία, αντίστοιχα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες LNG των ΗΠΑ για έξι συνεχόμενους μήνες πριν από αυτό.

Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ αυξάνονται κατά 18,6%.

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 350,1 Bcf LNG τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και πτώση 0,8% από τον προηγούμενο μήνα, δείχνει η έκθεση του υπουργείου.Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 107 φορτία LNG τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 98 φορτία τον Σεπτέμβριο του 2022 και 114 φορτία τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση.

To Sabine Pass της Cheniere έστειλε 33 φορτία και ο τερματικός σταθμός Corpus Christi έστειλε 17 φορτία, ενώ το Sempra Cameron LNG έστειλε 28 φορτία κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Νότια Κορέα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το LNG των ΗΠΑ με 553 φορτία, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 430 φορτία, το Ηνωμένο Βασίλειο με 398 φορτία, τη Γαλλία με 401 φορτία και την Ισπανία με 398 φορτία.

Το ΗΒ έλαβε τρία φορτία λιγότερα από τη Γαλλία αλλά περισσότερους όγκους.

Εκτός από αυτές τις πέντε χώρες, η Ολλανδία, η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης