Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,12% για τον S&P, πτώση 2,1% για τον energy sector - Απώλειες πάνω από 4,5% για το πετρέλαιο

Wall Street: Άνοδος 0,12% για τον S&P, πτώση 2,1% για τον energy sector - Απώλειες πάνω από 4,5% για το πετρέλαιο

45 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, λόγω των απότομων απωλειών στον ενεργειακό τομέα, καθώς οι επενδυτές έκαναν ένα διάλειμμα από το ράλι που σημειώθηκε αυτόν τον μήνα.


Ο Dow Jones υποχώρησε 45 μονάδες ή 0,13% στις 34.946 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12% στις 4.508 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,11% στις 630,15 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07% στις 14.113 μονάδες.

H Chevron σημείωσε πτώση 2%, ενώ ο ενεργειακός τομέας του S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 3%, τη χειρότερη μέρα του σε περισσότερο από ένα μήνα. Το συμβόλαιο του West Texas Intermediate Δεκεμβρίου υποχώρησε περισσότερο από 5%.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις μετοχές αυτόν τον μήνα. Με τον Νοέμβριο περίπου στα μισά, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περισσότερο από 7% για τον μήνα, ενώ ο Dow έχει σημειώσει άνοδο άνω του 5%. Ο Nasdaq έχει εκτιναχθεί πάνω από 9%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Οκτωβρίου, ένας δείκτης τιμών χονδρικής, υποχώρησε 0,5%. Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Αυτό ήρθε μια ημέρα αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο, ένα άλλο ενθαρρυντικό σημάδι για τους επενδυτές που ελπίζουν ότι η Federal Reserve έχει δει την πορεία του πληθωρισμού αρκετά χαλαρή ώστε να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων. Η συνεδρίαση της Τρίτης έφερε τα μεγαλύτερα κέρδη για τον S&P 500 και τον Nasdaq από τον Απρίλιο.

H Cisco Systems υποχώρησε σχεδόν 12% αφού η εταιρεία πρόσφερε αδύναμη πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος.
Η Walmart υποχώρησε περισσότερο από 7% αφού ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου μείωσε τις προβλέψεις για τα αναμενόμενα κέρδη για το έτος. Η Macy's σημείωσε άνοδο 5% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν έως και 5% την Πέμπτη, καθώς τα αποθέματα αυξήθηκαν ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε.
Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε 4,9% στα 72,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το
συμβόλαιο Ιανουαρίου του Brent υποχώρησε 4,63%, φθάνοντας στα 77,42 δολ. το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε σταθερή στα 13,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης