Επιχειρήσεις

WE LEAD Tech Bootcamps για Γυναίκες: Ξεπέρασαν τις 400 οι αιτήσεις από όλη την Ελλάδα

WE LEAD Tech Bootcamps για Γυναίκες: Ξεπέρασαν τις 400 οι αιτήσεις από όλη την Ελλάδα

Τα δωρεάν Bootcamps σε Front-End και Back-End Development, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο 2023 και θα διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο 2024

Πάνω από 400 αιτήσεις δέχθηκε το WE LEAD για τα online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development διάρκειας 15 εβδομάδων, τα οποία σχεδίασε σε συνεργασία με την Code.Hub.

Τα bootcamps, τα οποία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε σις και τρανς γυναίκες, αποτελούν την πρώτη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του WE LEAD, του νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies τον Απρίλιο του 2023. Στόχος του οργανισμού είναι η μείωση του έμφυλου χάσματος στην τεχνολογία δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να αναλάβουν ηγετικές θέσεις.

Οι πάνω από 400 αιτήσεις αντιπροσωπεύουν μοναδικές ιστορίες γυναικών από όλη την Ελλάδα - γυναίκες οι οποίες θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, ή αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Ανάμεσά τους είναι και αρκετές γυναίκες που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας για λόγους φροντίδας δικών τους ανθρώπων ή για άλλους προσωπικούς λόγους και επιθυμούν να επιστρέψουν. Το 45% των αιτήσεων υποβλήθηκαν από γυναίκες που μένουν σε επαρχιακές πόλεις και αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίπτωση στο ΑΕΠ από την αύξηση της απασχόλησης γυναικών μπορεί να φθάσει και στο 10%* σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία στις συμμετέχουσες, το WE LEAD προχώρησε με 58 γυναίκες για τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού, σχεδιάζοντας περισσότερες δράσεις για τους επόμενους μήνες.

Οι συμμετέχουσες των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα, θα αναδειχθούν ως επαγγελματίες έτοιμες να εισέλθουν ή να επανέλθουν στο εργασιακό περιβάλλον. Στο αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες που συνεχώς καινοτομούν και αναζητούν ταλέντο. Συγκεκριμένα, το WE LEAD συνεργάζεται με την Novibet (Innovation Partner), την κορυφαία GameTech εταιρεία στον τομέα παροχής υπηρεσιών διαδικτυακής ψυχαγωγίας, το efood (Growth Partner), την #1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, την Deloitte (Hiring Partner), το ισχυρότερο και πολυτιμότερο brand εμπορικών υπηρεσιών παγκοσμίως που παρέχει συμβουλευτικές, ελεγκτικές, χρηματοοικονομικές, φορολογικές και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου, την Netcompany-Intrasoft (Hiring Partner), την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την QUALCO (Hiring Partner), ενός από τους διεθνώς αναγνωρισμένους παρόχους ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας στο χώρο του fintech και τη Relevance Digital Agency (Hiring Partner), τη βραβευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών digital marketing και digital transformation.

Η Ελένη Ακτύπη, Managing Director του WE LEAD, δήλωσε σχετικά «Μια κοινή πεποίθηση που λειτουργεί ως ένα ακόμη στερεότυπο για τις γυναίκες στο χώρο της τεχνολογίας είναι πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια tech καριέρα. Οι γυναίκες όχι μόνο ενδιαφέρονται, αλλά έχουν τις δεξιότητες, την επιμονή και τη θέληση να χτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας και να ηγηθούν του μέλλοντος. Στο WE LEAD δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο σύνολο των δυνατοτήτων των γυναικών εξασφαλίζοντας πως ο δρόμος προς την ηγεσία θα είναι πάντα ανοιχτός” και πρόσθεσε “Για να το καταφέρουμε αυτό θα συνεχίσουμε να συνάπτουμε συνεργασίες με επαγγελματίες, εταιρείες και οργανισμούς που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας με εμάς και αντιλαμβάνονται πως οι διακρίσεις λόγω φύλου στην τεχνολογία δεν περιορίζουν τη δυνατότητα μόνο των ατόμων, αλλά και του κλάδου συνολικά, οδηγώντας σε χαμένες ευκαιρίες για καινοτομία και πρόοδο».

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προγράμματα και τις δράσεις του WE LEAD θα ανακοινωθούν σύντομα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης