Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,16% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,16% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

163 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, μετά το ισχυρό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης και τα πιο ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,47% ή 163 μονάδες στις 34.991 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 4.502 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,32% στις 643,79 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,07% στις 14.103 μονάδες.

Μετά από πτώση 18 μονάδων βάσης την Τρίτη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέβηκε κατά 9 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Οκτωβρίου, ο οποίος μετρά τις τιμές χονδρικής, υποχώρησε κατά 0,5% η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα οικονομικά στοιχεία θετικά, καθώς μειώθηκαν και οι λιανικές πωλήσεις.

«Σαφώς, τα επιτόκια είναι ο βασικός μοχλός αυτής της χρηματιστηριακής αγοράς και η δραστηριότητα σήμερα έχει νόημα επειδή ο PPI ήταν πολύ, πολύ καλός, όπως περιμέναμε», δήλωσε ο Jay Hatfield, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors.

Η Wall Street έρχεται από μια ισχυρή συνεδρίαση στην οποία ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν την καλύτερη μέρα τους από τον Απρίλιο. Αυτά τα κέρδη προήλθαν αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο.

Στα εταιρικά νέα, το Target σημείωσε άνοδο 18% σε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Μετοχές της εταιρείας ένδυσης VF κέρδισαν 15% μετά από αναβάθμιση της JPMorgan σε ουδέτερο.

Η αγορά είχε επίσης στραμμένο το βλέμμα της στην Ουάσιγκτον καθώς οι νομοθέτες προσπάθησαν να αποφύγουν το κλείσιμο της κυβέρνησης. Αργά την Τρίτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την αποτροπή ενός κυβερνητικού κλεισίματος. Το μέτρο θα πάει προς ψήφιση στη Γερουσία. Εάν εγκριθεί από τους νομοθέτες, η νομοθεσία πηγαίνει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Χωρίς νομοσχέδιο χρηματοδότησης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να κλείσει στο τέλος της εβδομάδας.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη λόγω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και της παραγωγής ρεκόρ στον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, μαζί με τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση στην Ασία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν κατά 1,83% στα 80,96 δολάρια το βαρέλι, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε 2,2% στα 76,54 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης