Διεθνή

Gatestone Institute κατά Μπάιντεν: Ανεφοδιάζεις τρομοκράτες, εθελοτυφλείς για το ρόλο του Ιράν στη Γάζα

Gatestone Institute κατά Μπάιντεν: Ανεφοδιάζεις τρομοκράτες, εθελοτυφλείς για το ρόλο του Ιράν στη Γάζα

Καυστικα άρθρα κατά του Προέδρου των ΗΠΑ για τους χειρισμούς του στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Σε τριπλό «χτύπημα» για την πολιτική του προέδρου Μπάιντεν στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Μέση Ανατολή προχώρησε το Gatestone Institute, με ισάριθμα άρθρα που αναφέρονται στην «ανθρωπιστική βοήθεια σε τρομοκράτες» και τον επικρίνουν για τη μη δημόσια απόλυτη καταδίκη του ρόλου που παίζει το Ιράν στη συγκεκριμένη σύρραξη.

Ειδικότερα Σε άρθρο γνώμης του Guy Millière με τίτλο Israel, Iran and the Biden Administration: If America Does Not Win, Its Enemies Do τονίζεται ότι, για να επιταχυνθεί η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς, πρέπει να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες “παύσεις” και να μην εγκαταλείψει το Ισραήλ τη στρατιωτική πίεση. Ενώ οι Ισραηλινοί προέτρεπαν τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να κινηθούν νότια, για να αποφύγουν να βρεθούν σε διασταυρούμενα πυρά, οι ηγέτες της Χαμάς διέταζαν τους κατοίκους της Γάζας να μην μετακινηθούν και τους πυροβολούσαν καθώς προσπαθούσαν να φύγουν – προφανώς για να μπορέσει η Χαμάς να έχει περισσότερα πτώματα και να δείξουν στα τηλεοπτικά συνεργεία πόσο κακοί υποτίθεται είναι οι Ισραηλινοί.

Δυστυχώς, ο Biden ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν 100 εκατομμύρια δολάρια ως πρόσθετη «ανθρωπιστική βοήθεια» στη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή, απελευθερώνοντας έτσι κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις. Η “ανθρωπιστική βοήθεια” ακούγεται ενάρετη, αλλά στην πραγματικότητα παραβιάζει την απόφαση 1373 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία απαγορεύει τον ανεφοδιασμό τρομοκρατών.

Το Ισραήλ, δυστυχώς, προφανώς υπό την πίεση των ΗΠΑ, συμφώνησε σε τετράωρες «ανθρωπιστικές παύσεις». Για τη Χαμάς, οποιαδήποτε παύση είναι ένα δώρο. Μπορεί να επαναφέρει, να μετακινήσει τους τρομοκράτες του και να συνεχίσει να κρύβει τους ομήρους. Ποια πιθανότητα υπάρχει μια τρομοκρατική ομάδα που πυροβολεί τους ίδιους τους πολίτες της, για να τους εμποδίσει να διαφύγουν στην ασφάλεια, να μοιράσει τρόφιμα, νερό και φάρμακα σε οποιονδήποτε εκτός από τα μέλη της; διερωτάται ο αρθρογράφος.

Ο Biden δεν παρέλειψε να επαναλάβει την υποστήριξή του για μια «λύση δύο κρατών», παρόλο που είναι πλέον σαφές όσο ποτέ ότι η δημιουργία ενός γενοκτονικού παλαιστινιακού κράτους σε ό,τι έχει απομείνει από τα μικρά σύνορα του Ισραήλ πρέπει να είναι αδιανόητη. Σε μια τέτοια ασταθή περιοχή, τι θα γινόταν αν το Ιράν, ή η Χαμάς ή το ISIS αναλάμβαναν το νέο παλαιστινιακό κράτος; διερωτάται ο αρθρογράφος.

Ο Biden παραδέχτηκε ότι το Ιράν υποστηρίζει τη Ρωσία στην Ουκρανία και υποστηρίζει τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή, αλλά δεν ζήτησε λογοδοσία. Η κυβέρνηση Biden δεν θεώρησε υπεύθυνο ούτε το Ιράν, ούτε την Κίνα, ούτε τη Ρωσία, ούτε τη Βόρεια Κορέα, ούτε τη Χαμάς, ούτε την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, ούτε τους Χούτι της Υεμένης. Ο Biden δεν είπε ούτε λέξη για τη συμμετοχή του Ιράν στις θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου: ιρανικά όπλα, σχεδιασμός, εκπαίδευση και χρηματοδότηση.

Ο Βiden έχει στείλει ένα «επείγον αίτημα προϋπολογισμού» στο Κογκρέσο. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια που ζητά ο Biden, ωστόσο, προορίζονται για την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι πράγματι μια αξιόλογη επένδυση των ΗΠΑ: εάν η Ρωσία μπορέσει να διατηρήσει το Ντονμπάς και την Κριμαία, ο ηγέτης της Κίνας Xi Jinping θα ενθαρρυνθεί να καταλάβει την Ταϊβάν, ίσως τις Φιλιππίνες, τις θαλάσσιες οδούς στον Ινδο-Ειρηνικό, καθώς και να απειλήσει περαιτέρω την Αυστραλία και την Ιαπωνία .

Η Αμερική και οι σύμμαχοί της πρέπει να κερδίσουν. Αν δεν νικήσουν, κερδίζουν οι εχθροί τους, καταλήγει ο αρθρογράφος.


Η χαλάρωση της πίεσης στη Χαμάς

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το άρθρο του Con Coughlin με τίτλο Ceasefires Will Only Hinder Getting the Hostages Released.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι χαλαρώνοντας τη στρατιωτική πίεση στη Χαμάς, θα καθυστερήσει η απελευθέρωση των ομήρων, επιτρέποντας στους τρομοκράτες να συνεχίσουν να τους μετακινούν και να τους κρύβουν ξανά.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο που η κυβέρνηση Biden δεν κατάφερε να κατανοήσει είναι ότι, διασφαλίζοντας ότι το Ισραήλ επιτυγχάνει τον στόχο του να καταστρέψει τη Χαμάς, η Ουάσιγκτον θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε εχθρικά κράτη όπως το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους θα λάμβανε μια παρόμοια σθεναρή απάντηση.

Επίσης, η κυβέρνηση Βiden θα πρέπει να επανεξετάσει επειγόντως την πολιτική της για το Ιράν και αντί να έχει εμμονή με τις προοπτικές αναβίωσης της «πυρηνικής συμφωνίας» με την Τεχεράνη, είναι προτιμότερο να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη στόχευση ανώτατων διοικητών του IRGC, καθώς και στην επιβολή σκληρών τραπεζικών κυρώσεων. εναντίον της Τεχεράνης για να περιορίσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χαμάς.

Η μεγαλύτερη απειλή για την επίτευξη της εξαφάνισης της Χαμάς από προσώπου γης, δεν προέρχεται από τους φανατικούς ισλαμιστές που υπερασπίζονται απεγνωσμένα το δίκτυο των υπόγειων σηράγγων τους, αλλά από την εμμονή της κυβέρνησης Βiden να γίνουν “εκεχειρίες”.

Η απροθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν να παράσχει στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ την απερίφραστη υποστήριξή της φάνηκε ξεκάθαρα κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Blinken στην περιοχή, όπου το κύριο μέλημα της αποστολής του στην εμβόλιμη διπλωματία δεν ήταν να διαβεβαιώσει το Ισραήλ για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, αλλά να οργανώσει “ανθρωπιστικές παύσεις” στις μάχες.

Η επίσκεψη του Blinken στην Τουρκία αποδείχθηκε επίσης μη παραγωγική. Αντί να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ασχοληθεί με τον Νετανιάχου στο μέλλον, όπως είχε προβλεφθεί. “Τον έχουμε διαγράψει”, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στον Blinken.

Αν η αποτυχία του Blinken να κερδίσει υποστήριξη για την ατζέντα του ανέδειξε τη δραματική πτώση που έχει σημειωθεί στην επιρροή της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή από τότε που ανέλαβε ο Biden, κατέδειξε επίσης την αδυναμία του Λευκού Οίκου να αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς. Από τη σκοπιά του Ισραήλ, η διευθέτηση οποιασδήποτε παύσης στις μάχες θα ωφελούσε μόνο τη Χαμάς. Οι παύσεις -ακόμη και τετράωρες- θα παρέχουν μια άνετη περίοδο ανάπαυλας για τη Χαμάς, καθώς και ευκαιρίες για επανεξοπλισμό και ανασύνταξη, ακριβώς σε μια εποχή που το τρομοκρατικό κίνημα υπέστη βαριές απώλειες, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν την επίθεσή τους στην πόλη της Γάζας, το κύριο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αν η κυβέρνηση Biden ενδιαφέρεται σοβαρά να αποτρέψει τα κράτη-απατεώνες και τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, τότε, αντί να ανησυχεί για τη διευθέτηση μιας κατάπαυσης του πυρός, θα πρέπει να αποδείξει ότι υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είτε πρόκειται για τους φανατικούς ισλαμιστές της Χαμάς είτε για τους κακοήθεις αγιατολάχ στην Τεχεράνη.

 

Εθελοτυφλεί και δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως το ρόλο του Ιράν

Τέλος με το άρθρο του Majid Rafizadeh με τίτλο It Is Time Biden Publicly Acknowledged This Is Iran’s Mullahs’ War Against Israel and the United States ασκείται κριτική στην κυβέρνηση Biden, επειδή συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στην εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ, των Εβραίων και στην πραγματικότητα όλων των “απίστων”, μεταξύ των οποίων και ο “Μεγάλος Σατανάς”, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ιρανοί πληρεξούσιοι έχουν επιτεθεί όχι μόνο κατά του Ισραήλ και των Εβραίων, αλλά και με τουλάχιστον 41 επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ, κατά τη διάρκεια των οποίων 46 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και ένας σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Αυτές οι επιθέσεις ήρθαν να προστεθούν σε μια απόπειρα δολοφονίας σε αμερικανικό έδαφος από το ιρανικό καθεστώς ενός ξένου διπλωμάτη το 2012 και σε απειλές για δολοφονία πρώην αξιωματούχων των ΗΠΑ, με αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων, το 2022.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Biden δεν έχει ακόμη βγει και δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως το ρόλο του Ιράν στην εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία η τρομοκρατική ομάδα δολοφόνησε πάνω από 1.200 Ισραηλινούς και τουλάχιστον 31 Αμερικανούς και τραυμάτισε πάνω από 4.500 Ισραηλινούς. Η Χαμάς απήγαγε επίσης περισσότερους από 240 ανθρώπους στη Γάζα, όπου κρατούνται ως όμηροι.

Το Ιράν και οι εντολοδόχοι του διεξάγουν ξεκάθαρα έναν πόλεμο κατά του Ισραήλ, των Εβραίων και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση Biden οφείλει τουλάχιστον να αναγνωρίσει δημοσίως αυτό το γεγονός. Ή μήπως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ελπίζουν σε κάποια καταστροφική “πυρηνική συμφωνία”, στην οποία το ιρανικό καθεστώς θα υποσχεθεί να μην χρησιμοποιήσει τα επικείμενα πυρηνικά του όπλα, κατά τη διάρκεια της θητείας των Δημοκρατικών; καταλήγει, ερωτώμενος ο αρθρογράφος.


Αναδημοσίευση από το hellasjournal.com
Πηγή: Gatestone Institute

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης