Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

220 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη καθώς το απότομο άλμα των αποδόσεων ταρακούνησε τους επενδυτές.


Ο Dow Jones υποχώρησε 220 μονάδες ή 0,65% στις 33.891 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,81% στις 4.347 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,27% στις 631,13 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 0,94% στις 13.521 μονάδες.

Οι μετοχές έφτασαν σε χαμηλά συνεδριάσεων αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να γίνει περισσότερη δουλειά για τη μείωση του πληθωρισμού, αν και η πρόσφατη επιβράδυνση του ρυθμού ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

«Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς έχει δεσμευτεί να επιτύχει μια στάση νομισματικής πολιτικής που να είναι αρκετά περιοριστική ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου. δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πετύχει μια τέτοια στάση», d;hlvse.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά περισσότερο από 12 μονάδες βάσης στο 4,632%. Το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε σχεδόν 14 μονάδες βάσης στο 4,792%.
«Η αστάθεια των επιτοκίων κυριαρχεί στη χρηματιστηριακή αγορά», δήλωσε ο Michael Arone του State Street Global Advisors. «Αυτό έχουμε δει».
«Πιστεύω ότι είμαστε προετοιμασμένοι για ένα είδος θετικής κατάληξης σε αυτό που ήταν μια θετική χρονιά», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων. «Αλλά πιστεύω ότι οι κινήσεις των επιτοκίων θα καθορίσουν τελικά το πού θα κατευθυνθούμε από εδώ».

Η Disneyσημείωσε άνοδο 7% αφού ανέφερε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και επέκτεινε το σχέδιο μείωσης του κόστους, ενώ η Arm υποχώρησε 6% μετά την πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της ως δημόσια εταιρεία. Η MGM Resorts υποχώρησε περίπου 2% ακόμη και μετά την δημοσίευση ισχυρών αποτελεσμάτων και ενός νέου προγράμματος αγοράς μετοχών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης