Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Οριακές μεταβολές - Απώλειες 1,2% για τον energy sector

Wall: Οριακές μεταβολές -  Απώλειες 1,2% για τον energy sector

 40 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, προσπαθώντας να επεκτείνει το μεγαλύτερο σερί νικών της εδώ και περίπου δύο χρόνια.


Ο Dow Jones έχασε 40 μονάδες ή 0,12% στις 34.112 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,01% στις 4.382 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,22% στις 632,87 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά 0,08% στις 13.650 μονάδες.

Ενώ ο επερχόμενος πληθωρισμός και οι οικονομικές εκδόσεις πιθανότατα θα επηρεάσουν τα κέρδη των μετοχών από εδώ, τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι η οικονομία επιβραδύνεται αλλά δεν πέφτει από τον γκρεμό, πρόσθεσε.

Η Rivian διολίσθησε 3% ακόμη και μετά την δημοσίευση αποτελεσμάτων καλύτερων από τα αναμενόμενα, ενώ η Robinhood υποχώρησε 14% μετά τη σημαντική μείωση του όγκου συναλλαγών. Η Warner Bros. Discovery βυθίστηκε σχεδόν 18% μετά την δημοσίευση μιας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη απώλεια, ενώ η Roblox σημείωσε άνοδο 1% σε ισχυρά αποτελέσματα.

Ο S&P 500 έκλεισε την έβδομη διαδοχική θετική του συνεδρίαση την Τρίτη και ο Nasdaq για όγδοη ημέρα. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν τα μεγαλύτερα σερί κερδών τους από τον Νοέμβριο του 2021. Ο Dow σημείωσε επίσης κερδοφόρο σερί επτά ημερών.

Περίπου το 88% των εταιρειών στον ευρέος δείκτης έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, με περισσότερο από το 88% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη. Η επιβράδυνση της ζήτησης, ωστόσο, μεταφράστηκε σε μόλις 62% πάνω από τις προσδοκίες εσόδων.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 3% την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών λόγω ανησυχιών για τη μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το Brent υποχώρησε 2,54%, φθάνοντας στα 79,54 δολ. το βαρέλι. και αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχασε 2,64% στα 75,33 δολ. Και οι δύο δείκτες αναφοράς έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 12 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν πηγές της αγοράς αργά την Τρίτη, επικαλούμενες τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης