Ενέργεια

Barclays: Στα 93 δολ. το βαρέλι μείωσε την πρόβλεψη για το Brent το 2024

Barclays: Στα 93 δολ. το βαρέλι μείωσε την πρόβλεψη για το Brent το 2024

Αύξησε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση για την Κίνα κατά 200.000 και 300.000 βαρέλια την ημέρα για το 2023 και το 2024 αντίστοιχα

 

Η Barclays μείωσε την Τετάρτη την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για το 2024 κατά 4 δολάρια στα 93 δολάρια το βαρέλι, επικαλούμενη την ανθεκτική προσφορά πετρελαίου των ΗΠΑ και την υψηλότερη παραγωγή από τη Βενεζουέλα μετά τη χαλάρωση των κυρώσεων στον παραγωγό της Λατινικής Αμερικής.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών λόγω των προσδοκιών για χαμηλότερη ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να διαπραγματεύονται στα 80,50 δολάρια το βαρέλι.

Η άρση των κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο προσέθεσε προμήθειες σε μια αγορά που πιέζεται από τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επίσης χάσει ορισμένα κέρδη από τον περασμένο μήνα που οφείλονταν στους φόβους ότι μια κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να διαταράξει τον εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή.

Η παραγωγή των ΗΠΑ

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ φέτος θα αυξηθεί ελαφρώς λιγότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, αλλά η ζήτηση θα μειωθεί.

Ωστόσο, η Barclays είπε ότι η πρόβλεψή της για την τιμή του πετρελαίου εξακολουθούσε να είναι πάνω από τη συναίνεση και την καμπύλη μελλοντικής εκπλήρωσης, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές ζήτησης έχουν ενισχυθεί. Αύξησε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση για την Κίνα κατά 200.000 και 300.000 βαρέλια την ημέρα για το 2023 και το 2024 αντίστοιχα.

«Η πρόσφατη πτώση των τιμών οφείλεται κυρίως στην επανεμφάνιση των ανησυχιών για τη ζήτηση και όχι στην εξασθένιση του ασφάλιστρου γεωπολιτικού κινδύνου», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα.

Οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να παραμείνουν σχετικά υψηλές τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, «καθώς παρά τη συνεχιζόμενη μετάβαση, η πλευρά της προσφοράς φαίνεται πιο περιορισμένη», ανέφερε η τράπεζα, δεσμεύοντας την εύλογη αξία για το Brent για το 2025-30 στα 80 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης