Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq - Πτώση 4% για το πετρέλαιο

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq - Πτώση 4% για το πετρέλαιο
57 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, θέτοντας τον S&P 500 σε ρυθμό για το μεγαλύτερο σερί νικών του εδώ και περίπου δύο χρόνια, καθώς η αγορά προσπαθούσε να ενισχύσει το ράλι του Νοεμβρίου.


Ο Dow Jones πρόσθεσε 57 μονάδες ή 0,17% στις 34.152 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,28% στις 4.378 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο για έβδομη συνεχή ημέρα για πρώτη φορά από τότε που έφτασε το οκταήμερο σερί νικών του τον Νοέμβριο του 2021.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,23% στις 640,69 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,9% στις 13.639 μονάδες.

Οι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν υψηλότερα καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν, με το 10ετές ομόλογο του Δημοσίου να διαπραγματεύεται τελευταία περίπου 9 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 4,573%. Στους κερδισμένους περιελαμβανόταν η Microsoft, η Apple και η Amazon, με άνοδο τουλάχιστον 1% η κάθεμια. Advanced Micro Devices, Broadcom και Intel κέρδισαν κατά περίπου 2% εν όψει της διάθεσης της χρηματοδότησης από το Chips Act.

«Καθώς οι αποδόσεις κινούνται χαμηλότερα, τείνουμε να έχουμε μεγαλύτερη ανάκαμψη στα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς», δήλωσε η Mona Mahajan, της Edward Jones, προσθέτοντας ότι η χαλάρωση των τιμών του πετρελαίου μπορεί επίσης να συμβάλλει στο κλίμα γύρω από τον πληθωρισμό και προσφέροντας κάποια ανακούφιση στην αντλία.

Η datadog σημείωσε άνοδο 29% σε μια από τις καλύτερες μέρες που έχει καταγραφεί, αφού ξεπέρασε τα τριμηνιαία αποτελέσματα και προσέφερε ισχυρές προοπτικές. Η Uber σημείωσε άνοδο 3% ακόμη και όταν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η Wall Street συνέχισε να αξιολογεί εάν το ράλι της περασμένης εβδομάδας μπορεί να συνεχιστεί αφού και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την καλύτερη εβδομάδα τους το 2023. Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, όλοι οι κύριοι δείκτες είναι σε ρυθμό κερδών, με τον Dow να έχει ανέβει 3,4%. Ο S&P και ο Nasdaq έχουν σημειώσει άλμα 4,5% και 6,3%, αντίστοιχα.

Η Wall Street αναμένει περισσότερα σχόλια από τους ομιλητές της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell. Τριμηνιαία αποτελέσματα από την Disney, Wynn Resorts και Occidental Petroleum πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την Τρίτη κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο, καθώς τα αδύναμα παγκόσμια οικονομικά στοιχεία επισκίασαν τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Το West Texas Intermediate υποχωρούσε 4,5%, στα 77,18 δολάρια το βαρέλι περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας, και το Brent έχανε 4,29%, στα 81,53 δολάρια
Η πτώση έρχεται αφότου η Κίνα ανέφερε ανάμεικτα οικονομικά στοιχεία.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου του Πεκίνου αυξήθηκαν σε όγκο και αξία τον Οκτώβριο, αλλά οι συνολικές εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανέφερε πτώση 6,4% στις εξαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ για τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, χειρότερη από την πτώση 3,3% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης