Ενέργεια

Chevron: Εν εξελίξει οι διαπραγματεύσεις με Κύπρο για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Chevron: Εν εξελίξει οι διαπραγματεύσεις με Κύπρο για το κοίτασμα «Αφροδίτη»
Ο γενικός στόχος του έργου είναι η σύνδεση του “Αφροδίτη” μέσω υποθαλάσσιου αγωγού με την Αίγυπτο

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε σε αίτημα διεθνών ενεργειακών εταιρειών υπό την ηγεσία της Chevron για παράταση των συνομιλιών σχετικά με ένα τροποποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου “Αφροδίτη”,  όπως δήλωσε σήμερα (6/11) ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι συνομιλίες για τη γεφύρωση μιας ρήξης σχετικά με τα αναθεωρημένα σχέδια για το κοίτασμα 3,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (tcf) νοτιοανατολικά της Κύπρου κατέληξαν, με τις κυπριακές αρχές να απαντούν στη Chevron πολύ αργά την Κυριακή, όταν επρόκειτο να λήξουν οι διαπραγματεύσεις.

«Απαντήσαμε σε επιστολή της εταιρείας που ζητούσε παράταση την οποία λάβαμε την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι να λάβουμε απάντηση από την εταιρεία, δεν βλέπουμε καμία αξία να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι ο γενικός στόχος του έργου, που παραμένει αμετάβλητος, είναι η σύνδεση του “Αφροδίτη” μέσω υποθαλάσσιου αγωγού με την Αίγυπτο, όπου το αέριο μπορεί να πωληθεί στην εγχώρια αγορά ή να υγροποιηθεί και να αποσταλεί στην Ευρώπη, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό αποκοπεί από τις ρωσικές προμήθειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης