Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στην Wall Street - Άνοδος 1% για τον S&P και 1,6% για τον Nasdaq

Ράλι στην Wall Street - Άνοδος 1% για τον S&P και 1,6% για τον Nasdaq

221 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Σχετικά Άρθρα
Ράλι στη Wall Street την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από την πτώση των τελευταίων τριών μηνών, αφού η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη φορά – οδήγησε τους επενδυτές να πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει ακίνητη για το υπόλοιπο του έτους.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 221,71 μονάδες ή 0,67%, στις 33.274,58.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,05% στις 4.237,86 μονάδες, ξεπερνώντας για λίγο τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,33% στις 649,85 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,64% στις 13.061,47 μονάδες.

Οι μετοχές της πληροφορικής σημείωσαν καλύτερη απόδοση σημειώνοντας κέρδη περίπου 2%. Εταιρείες ημιαγωγών Advanced Micro Devices και η Micron Technology πρόσθεσαν 9,7% και 3,8%, αντίστοιχα. H Nvidia ήταν υψηλότερh κατά περισσότερο από 3%.

Η Fed διατήρησε τα επιτόκια σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο. Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι «η οικονομική δραστηριότητα επεκτάθηκε με έντονο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο». Σε προηγούμενες παρατηρήσεις, σημείωσε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με «σταθερό ρυθμό».
CNBC

«Δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των αποδόσεων, η Fed είναι λιγότερο πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, με τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ανοδο αργότερα για να συνεχίσει να μειώνει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Damanick Dantes, στρατηγικός χαρτοφυλακίου στην Global X.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση δεν απέκλεισε μια αύξηση τον επόμενο μήνα, λέγοντας ότι η ιδέα ότι θα ήταν δύσκολο να αυξηθούν τα επιτόκια μετά από παύση για δύο συνεδριάσεις ήταν λάθος.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά την απόφαση για το επιτόκιο και αφού το Υπουργείο Οικονομικών κοινοποίησε τα σχέδια πώλησης ομολόγων, ενισχύοντας τις μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το επίπεδο του 4,8% την Τετάρτη, μετά από μια κίνηση πάνω από το 5% τον Οκτώβριο που τρόμαξε τις αγορές. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώθηκε κάτω από το 5%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης