Παρενέργειες

O τραπεζίτης - γκουρού των PPAs

O τραπεζίτης - γκουρού των PPAs
O Mr "Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" Βασίλης Καραμούζης αποφάσισε στο χθεσινό συνέδριο του AIF να διδάξει την ενεργειακή αγορά, πώς θα λύσει τον γόρδιο δεσμό των PPAs που τείνει να αποτελέσει το νούμερο 1 πρόβλημα. "Αντισταθμίζουμε και παίρνουμε καθημερινά το ρίσκο σε πολλές αγορές και θα μπορέσουμε έτσι να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργούνται για τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια", μας είπε.

Αν ήταν όλα τόσο εύκολα τότε τα επιτελεία των μεγάλων ενεργειακών ομίλων θα είχαν καθαρίσει τα πάντα. Έλα όμως που όσο υπάρχει το πλαφόν αλλά και τα ζητήματα με τις μπαταρίες περιπλέκονται, τίποτε από αυτά δεν μπορεί να προχωρήσει. Βέβαια σε κουβέντα που κάναμε στην συνέχεια μαζί του, φάνηκε να γνωρίζει το θέμα του πλαφόν. Ας είναι όμως λίγο πιο προσεκτικοί οι τραπεζίτες, δεν θα κερδίζουν εσαεί από τις διαφορές των επιτοκίων.


Πάντως ο ίδιος ανέφερε ότι τα υπόλοιπα των δανείων για τον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο έχουν αυξηθεί σε 9 δις. από 5.

Ελπίζουμε πραγματικά, η τεχνογνωσία του τραπεζίτη να εμπλουτιστεί και να αποδειχθεί αποτελεσματική, γιατί οι ευημερείς μακροχρόνιες συμβάσεις θα χρειαστούν χρηματοδοτική υποστήριξη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης