Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,4% για τον Nasdaq

123 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, ανακτώντας κάποιο έδαφος στο τέλος ενός μήνα που καθορίστηκε από την άνοδο των επιτοκίων.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 123,91 μονάδες ή 0,38%, στις 33.052,87.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,65% στις 4.193,80 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,22% στις 652,01 μονάδες
O Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,48% στις 12.851,24 μονάδες.

Τα ακίνητα και τα χρηματοοικονομικά σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500, με τους κλάδους υψηλότερα κατά 2% και 1,1%, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ορισμένες μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση παρουσίασαν καθυστέρηση.Alphabet και Meta Platforms έκλεισαν χαμηλότερα. Η Nvidia μειώθηκε κατά σχεδόν 1%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe (VIX) υποχώρησε στις 18 μονάδες, κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 20. Ένα υψηλότερο επίπεδο VIX μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις αγορές.

Η σεζόν κερδών συνεχίστηκε την Τρίτη. Η Caterpillar υποχώρησε περισσότερο από 6% αφού η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δήλωσε ότι τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο θα ήταν μόνο «ελαφρώς» υψηλότερα από την περσινή περίοδο.

Οι μετοχές σημείωσαν τον τρίτο συνεχόμενο μήνα απωλειών. Ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν 1,4% και 2,2%, αντίστοιχα. Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο τρίμηνο σερί απωλειών και για τους δύο δείκτες από τον Μάρτιο του 2020. Ο Nasdaq υποχώρησε 2,8% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας επίσης τον τρίτο συνεχόμενο αρνητικό μήνα.

Οι απώλειες του Οκτωβρίου έρχονται εν μέσω μιας ταχείας αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων. Αυτό το μήνα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το βασικό επίπεδο του 5% για πρώτη φορά από το 2007. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αποδίδουν την άνοδο σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Fed πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη. Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει μια πιθανότητα μεγαλύτερη από 99% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

www.wolrdenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης