Ενέργεια

Μητσοτάκης: Επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα

Μητσοτάκης: Επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα
Τι τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό
Σχετικά Άρθρα

Τη στήριξη στα νοικοκυριά που θερμαίνονται με ρεύμα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι το συμβούλιο θα εξετάσει σήμερα τέσσερα μέτρα που σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εν λόγω νοικοκυριά θα επιδοτηθούν, τα οποία είναι πολλά, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο του επιδόματος θέρμανσης.

Με πρώτο βήμα και σημαντικότερο -θα μιλήσει για αυτά στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα.

Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Γι' αυτό και προχωράμε σε αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μία παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια.

Θα μιλήσει ο Υπουργός και για το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες: μεγαλύτερες επιπλέον εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια.

Για το πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ενεργειακών κοινοτήτων που θα αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά βέβαια και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ρευματοκλοπών. Δεν είναι αμελητέες αυτές, ανέρχονται σχεδόν στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Είναι μία αυθαιρεσία που βαραίνει το σύνολο των καταναλωτών και είναι μια προκλητική αδικία η οποία πρέπει, επιτέλους, να «κοπεί μαχαίρι».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης