Το Butendiek συμφώνησε για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Το Butendiek συμφώνησε για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Θα καλύπτει το 62,5% των 1200 GWh ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει ετησίως

Το γερμανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο OWP Butendiek υπέγραψε συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με την υποστήριξη της συμβουλευτικής εταιρείας Pexapark για να τροφοδοτήσει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Το έργο των 288 MW θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μια πράσινη εγκατάσταση υδρογόνου που λειτουργεί από έναν παγκόσμιο ηγέτη στην ενεργειακή βιομηχανία, ο οποίος ενεργεί επίσης ως αποδέκτης της συμφωνίας.

Η συμφωνία καλύπτει το 62,5% των 1200 GWh ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει το αιολικό πάρκο ετησίως.

Το αιολικό πάρκο ανήκει σε μια κοινοπραξία επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των wpd, Schroders Greencoat, ewz, Industriens Pension και Itochu/CITIC Pacific, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.

Ο Bjorn Nullmeyer (Διευθύνων Σύμβουλος στο wpd και ενεργώντας ως διευθυντής του Butendiek) δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την υπογραφή μιας μακροπρόθεσμης PPA για την OWP Butendiek. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την υπεράκτια αιολική ενέργεια για να οδηγήσει τον μετασχηματισμό της πράσινης ενέργειας, και αυτό

Η συναλλαγή είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι αιολικοί σταθμοί μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία μετά τη λήξη του τιμολογίου».

Ο επικεφαλής συναλλαγών PPA στο Pexapark, Mathieu Ville δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που διευκολύναμε αυτόν τον σημαντικό υπεράκτιο PPA για την OWP Butendiek. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καταδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο των PPA στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών της καθιερωμένης αιολικής ενέργειας αγροκτήματα και την προώθηση της πράσινης οικονομίας υδρογόνου.

Μέσα από αυτό το επίτευγμα, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε περισσότερους ενεργειακούς φορείς που επιδιώκουν να δομήσουν καινοτόμους PPA μέσα σε ένα εξελισσόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης