Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 1,2% για τον S&P - Στο 4,9% η ανάπτυξη για το γ΄τρίμηνο (Bureau of Economic Analysis)

Wall: Άνοδος 1,2% για τον S&P - Στο 4,9% η ανάπτυξη για το γ΄τρίμηνο (Bureau of Economic Analysis)

511 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι traders ξεκίνησαν μια μεγάλη εβδομάδα γεμάτη με την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, την έκθεση των θέσεων εργασίας και τα κέρδη της Apple.
Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο με ετήσιο ρυθμό 4,9% το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis.


Ο Dow Jones κέρδισε 511,37 μονάδες ή 1,58%, στις 32.928,96 μονάδες. Ο δείκτης κατέγραψε την καλύτερη μέρα του από τις 2 Ιουνίου.
Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 1,2% στις 4.166,82 στην καλύτερη επίδοσή του από τα τέλη Αυγούστου.
Ο S&P 500 energy sector
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,16% στις 12.789,48 μονάδες.

Οι υπηρεσίες επικοινωνίας ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% στην καλύτερη μέρα του από τα τέλη Αυγούστου. Οι μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Amazon και Meta Platforms κέρδισαν 3,9% και 2%, αντίστοιχα.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά την πτώση του S&P 500 σε περιοχή διόρθωσης την περασμένη εβδομάδα. Ο ευρύτερος δείκτης υποχώρησε 2,5% για την εβδομάδα, κάτω κατά περισσότερο από 10% από το υψηλό κλεισίματος του 2023.

«Κλείσαμε στα χαμηλά την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Financial. «Συχνά, όταν νιώθεις τέτοιου είδους αρνητικότητα σε ένα Σαββατοκύριακο και δεν προκύπτει τίποτα νέο που να αλλάζει τις προοπτικές για τις αγορές και την οικονομία, παίρνεις κάτι μικρό πίσω τη Δευτέρα».
«Οι επενδυτές αισθάνονται επιτέλους λίγο πιο σίγουροι ότι ίσως τιμολογήσαμε αρκετά άσχημα νέα και αυτό πραγματικά εκδηλώνεται σε μια ισχυρότερη αγορά σήμερα», πρόσθεσε.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ακόμη και όταν το Ισραήλ έστειλε χερσαίες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το Brent υποχώρησε 2,8% στα 87,89 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate των ΗΠΑ υποχώρησαν τελευταία κατά 3,5% στα 82,57 δολάρια το βαρέλι.

Η Fed αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της την Τετάρτη 1/11. Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο με ετήσιο ρυθμό 4,9% το τρίτο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης