Διεθνή

Μέση Ανατολή – Live: Ολες οι εξελίξεις από την 24η ημέρα του πολέμου

Μέση Ανατολή – Live: Ολες οι εξελίξεις από την 24η ημέρα του πολέμου

Στους 1.135 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου - Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί 823 αμάχων

Η «δεύτερη φάση» της μάχης του ισραηλινού στρατού ενάντια στη Χαμάς έχει πλέον αρχίσει, με τη χερσαία εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε μάλιστα λόγο για «επείγουσα ανάγκη» εκκένωσης των Παλαιστίνιων αμάχων προς το νότιο τμήμα της Γάζας. Από την πλευρά της, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξελίσσονται «σφοδρές μάχες» στη βόρεια Λωρίδα μεταξύ μελών της και των ισραηλινών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της εντεινόμενης ανησυχίας για επέκταση των συγκρούσεων, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης πως έπληξε στόχους στη Συρία εν είδει αντιποίνων για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ χθες Κυριακή. Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χθες ότι απάντησε σε επιθέσεις και στα σύνορα με τον Λίβανο, βομβαρδίζοντας στόχους που ανήκουν στη Χεζμπολάχ στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά της, η Τεχεράνη αποκάλεσε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς που συνδέουν απευθείας το Ιράν με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, με τον Ιρανό υπ. Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, να λέει ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να εξαπλωθεί ο πόλεμος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης