Διεθνή

To Ιράν απειλεί με γενίκευση του πολέμου

To Ιράν απειλεί με γενίκευση του πολέμου
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι οι ενέργειες των ισλαμιστών θα είναι «πολύ ισχυρότερες και βαθύτερες από ό,τι έχετε δει» - Ο ιρανικός στρατός ξεκινά διήμερη άσκηση - Ξεκάθαρο μήνυμα του Λευκού Οίκου στην Τεχεράνη: Σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Ορατός είναι ο κίνδυνος περαιτέρω ανάφλεξης της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες απειλητικές δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Χοσεϊν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν απείλησε την Παρασκευή ότι οι ισλαμιστικές οργανώσεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχουν «το δάχτυλο στη σκανδάλη» εν αναμονή της μεγάλης ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό που συγκέντρωσα από αυτά που άκουσα από αυτούς και τα σχέδια που έχουν - έχουν το δάχτυλό τους στη σκανδάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοσεϊν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Μιλώντας στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των Ηνωμένων Εθνών, από όπου παρακολουθεί μια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης για την κρίση, δήλωσε δε, ότι οι ενέργειες των ισλαμιστών θα είναι «πολύ ισχυρότερες και βαθύτερες από ό,τι έχετε δει».

«Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και εξακολουθούν να σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά και άμαχοι στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, όλα θα είναι δυνατά» ανέφερε

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν επέμεινε, ωστόσο, ότι οι ισλαμιστικές ομάδες «θα αποφασίσουν μόνες τους και όχι κατόπιν εντολής του Ιράν».

«Πραγματικά δεν θέλουμε να επεκταθεί αυτή η σύγκρουση», υποστήριξε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Επίδειξη δύναμης από την Τεχεράνη

Την ίδια στιγμή, ο ιρανικός στρατός ξεκινά διήμερη άσκηση με όλες τις μονάδες των χερσαίων δυνάμεών του στην επαρχία Ισφαχάν, στο κέντρο της χώρας, όπως μεταδίδει το The times of Israel.

Κατά τη διάρκεια του κύριου σταδίου της άσκησης την Παρασκευή, οι κινητές ταξιαρχίες επίθεσης του στρατού, οι τεθωρακισμένες μεραρχίες και οι μοίρες ελικοπτέρων εκτοξεύουν αναβαθμισμένες εκδόσεις πυραύλων Shafaq, Almas και Dehlaviyeh για να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 8 έως 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. .

Ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας, Yousef Ghorbani, ανακοινώνει στο περιθώριο της άσκησης, με την κωδική ονομασία Eghtedar (Αρχή) 1402, ότι στην άσκηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα.

Αυτά έχουν εξοπλιστεί με συστήματα παρεμβολής, δυνατότητες νυχτερινής όρασης, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και πυρομαχικά ακριβείας, αναβαθμίζοντας την αεροπορία του ιρανικού στρατού στην «αδιαμφισβήτητη δύναμη ελικοπτέρων» στη Δυτική Ασία, καυχιέται ο Γκορμπάνι στα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης