Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Duke Energy θα κατασκευάσει σύστημα πράσινου υδρογόνου στη Φλόριντα

Η Duke Energy θα κατασκευάσει σύστημα πράσινου υδρογόνου στη Φλόριντα
Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει με την υπάρχουσα ηλιακή μονάδα DeBary των 74,5 μεγαβάτ (MW)
Η εταιρεία ηλεκτρισμού Duke Energy ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κατασκευάσει ένα έργο για τη δημιουργία καθαρής ενέργειας χρησιμοποιώντας ένα σύστημα από άκρο σε άκρο για την παραγωγή, αποθήκευση και καύση 100% πράσινου υδρογόνου στη Φλόριντα.

Το νέο σύστημα, μια συνεργασία μεταξύ της Duke, της εταιρείας διαχείρισης κατασκευών και συμβούλων Sargent and Lundy, και της μονάδας της General Electric GE Vernova, θα βρίσκεται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Duke στο DeBary, ανέφερε η εταιρεία.

Το πράσινο υδρογόνο, που παράγεται από τη διάσπαση του νερού μέσω ηλεκτρόλυσης με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών.

Η κατασκευή του έργου επίδειξης στο DeBary θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος και μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί, ανέφερε η Duke.

Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει με την υπάρχουσα ηλιακή μονάδα DeBary των 74,5 μεγαβάτ (MW) που θα παρέχει καθαρή ενέργεια για δύο μονάδες ηλεκτρολύτη 1 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης