Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Οκτωβρίου σε 421,1 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς μειώθηκε η χρήση των διυλιστηρίων, ενώ τα αποθέματα βενζίνης παρουσίασαν ενισχύθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Οκτωβρίου σε 421,1 εκατομμύρια βαρέλια, πολύ περισσότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κατασκευή 240.000 βαρελιών.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 207.000 βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ρυθμοί χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 0,5 εκατοστιαία μονάδα στο 85,6% της συνολικής δυναμικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά περίπου 160.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 223,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 900.000 βαρελιών.

Η έκθεση ήταν πτωτική, είπε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho, σημειώνοντας την έκπληξη της αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης.
«Θα ανατρέψει τη ρωγμή της βενζίνης», είπε ο Yawger, αναφερόμενος στο κέρδος που μπορούν να κάνουν τα διυλιστήρια πετρελαίου να παράγουν βενζίνη από αργό. "Αποκαθιστά τις προσδοκίες όλων", είπε ο Yawger.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου επέκτεινε τις απώλειες αμέσως μετά τα στοιχεία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν τελευταία λίγο πάνω από 83 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν περίπου 87,50 δολάρια το βαρέλι.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα περιθώρια διύλισης βενζίνης μειώθηκαν από πάνω από 30 δολάρια το βαρέλι αυτό το καλοκαίρι σε περίπου 11 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, μετά το τέλος της περιόδου αιχμής οδήγησης και καθώς τα διυλιστήρια πετρελαίου προσπαθούν να παράγουν περισσότερα αποστάγματα σε ζήτηση.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 112,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 213.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 539.000 bpd, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης