Υπεράκτια: Η Ιωάννα Εξάρχου της BP υποστηρίζει τις δημοπρασίες βάσει τιμών

Υπεράκτια: Η Ιωάννα Εξάρχου της BP υποστηρίζει τις δημοπρασίες βάσει τιμών

Κάλεσμα από την Ελληνίδα Αντιπρόεδρο της εταιρείας στο συνέδριο Offshore and Floating Wind Europe στο Λονδίνο

Η Αντιπρόεδρος της BP Offshore Wind Business Excellence, Ιωάννα Εξάρχου μιλώντας την Τετάρτη 25/10/2023 στο συνέδριο Offshore and Floating Wind Europe που διεξάγεται στο Λονδίνο, ευνόησε τις δημοπρασίες βάσει τιμών ως τον καλύτερο τρόπο επίτευξης παγκόσμιων στόχων για την εγκατεστημένη ισχύ έως το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας renews.biz, το επιτελικό στέλεχος της BP είπε ότι αυτή η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς CfD του Ηνωμένου Βασιλείου, μεγιστοποίησε την αντικειμενική ανάλυση των προσφορών.

Όπως υποστήριξε «Κάθε αγορά είναι διαφορετική, αλλά αν μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τα πάντα σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί, θα υποστηρίξαμε κυρίως δημοπρασίες με βάση τις τιμές.

Τα μη τιμολογιακά κριτήρια, όπως η βιωσιμότητα, η κυκλικότητα και τα περιφερειακά οφέλη είναι επίσης σημαντικά. Αλλά αυτή η τιμή ενθαρρύνει τη διαφάνεια και είναι ένας αντικειμενικός τρόπος επιλογής προσφορών».

H Εξάρχου πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της αγοράς θα μπορούσε να επιταχυνθεί μέσω πιο συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ προγραμματιστών και κυβέρνησης για να τεθούν επιτεύξιμοι στόχοι, να επιταχυνθούν τα καθεστώτα σχεδιασμού και να εξορθολογιστούν οι παράκτιοι διάδρομοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης