Επικαιρότητα

Φίλης: Οικονομικοί παράγοντες έφεραν τον Κασελάκη

Φίλης: Οικονομικοί παράγοντες έφεραν τον Κασελάκη
Σε μεγάλη αναταραχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αλλεπάλληλες δηλώσεις κατά Κασσελάκη - Φωτιά έβαλε η αναφορά Βίτσα στο κόμμα «Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά» - Αποχώρηση Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Δέξου το αποτέλεσμα ή «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» διαμηνύει στον Φίλη ο Πολάκης
Σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος βλέπουν πηγές της Κουμουνδούρου πίσω από την κλιμάκωση των αντιδράσεων τις τελευταίες ημέρες απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν συγκεκριμένα πως «όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για την δημιουργία νέου κόμματος».

Συμπλήρωναν μάλιστα ότι ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ «προτείνει ως όνομα του νέου κόμματος: 'Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά'».

Αναλυτικά, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας είπε: «Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, κατά τη γνώμη μου έχω καταλήξει, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο στις επόμενες συνεδριάσεις μια σειρά από ερωτήματα που με απασχολούν, δε θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, και απο εκεί και πέρα θα γίνουν ευρωεκλογές και η 'Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά' -σας έβγαλα και τίτλο πως θεωρώ εγώ ότι πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα- αυτό δηλαδή το πολιτικό μόρφωμα μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε άλλο στάδιο».
Φίλης: Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Εξάλλου σήμερα ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη θέτοντας ευθεώς θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Είπε ο κ. Φίλης σχολιάζοντας την αποστροφή Κασσελάκη πως έχει «νωπή εντολή από τη βάση του κόμματος»: «Δεν θέλω να ερμηνεύσω τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης. Έχει δίκιο, εξελέγη από τη βάση κι αυτό είχε προβλήματα λόγω της κατάστασης. Όποιος ήθελε, έδινε 2 ευρώ και ψήφιζε. Ο ίδιος ήταν ένα μήνα μέλος του κόμματος και κέρδισε την προεδρία του»

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 συμπλήρωσε: «Με όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, τα οποία υποστηρίζει και σήμερα και δεν σβήνονται με το ακαταλόγιστο της νεότητας. Και με όσα λέει δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς». Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «τίθεται ζήτημα του τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μοιράσω διαγραφές, εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω πολιτικά».

Και στο αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα ηγεσίας. Θα θέσουμε θέμα λειτουργίας του κόμματος».


Μάλιστα απαντώντας στο ερώτημα ποιος έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας, τον έβαλε 7ο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Οφείλει να απαντήσει στο πού τον βρήκε, γιατί η εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διάλυσης και εξευτελισμού». Και συνέχισε λέγοντας πως «κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας, κατά τη γνώμη μου οικονομικοί παράγοντες, έχουν κάνει κάποια επιλογή.

Απάντηση Πολάκη

Απαντώντας ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Νίκο Φίλη είτε να αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα είτε, όπως είπε, «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει».

Αναλυτικά ο συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Facebook: «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Συριζα-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 ανθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο Κασσελακη. Ή «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» (από τη λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου η ρήση). Σταμάτα να δηλητηριάζεις, λόγω της στενοχώριας και της πολιτικής σου αγκύλωσης, τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ με θεωρίες συνωμοσίας για άγνωστους οικονομικούς παράγοντες που επέβαλλαν νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ'».

Αποχώρηση Κούλογλου

Λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας και των διαφωνιών έριξε η σημερινή ανακοίνωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιείται, κατηγορώντας ευθεώς τον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα.

Από την Κουμουνδούρου κάλεσαν τον κ. Κούλογλου να παραδώσει την έδρα «στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε, ωστόσο ο κ. Κούλογλου απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι ο κ. Κούλογλου είχε αμφισβητήσει και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Στ. Κούλογλου έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του» σημείωναν πηγές από την Κουμουνδούρου και θύμιζαν πως «τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο σ. Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.rg

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης