Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου,αυξήθηκε κατά δύο σε 624 την εβδομάδα έως τις 20 Οκτωβρίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν αυτή την εβδομάδα πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά δύο σε 624 την εβδομάδα έως τις 20 Οκτωβρίου.

Παρά την αύξηση αυτής της εβδομάδας, η Baker Hughes είπε ότι η συνολική καταμέτρηση ήταν ακόμα μειωμένη κατά 147, ή 19%, κάτω από αυτήν την περίοδο πέρυσι.
Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μία στις 502 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου κέρδισαν επίσης μία στις 118.

Στον σχιστόλιθο Haynesville στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα και το Τέξας, οι drillers αερίου πρόσθεσαν αυτήν την εβδομάδα τρεις εξέδρες, αυξάνοντας το σύνολο σε 40. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση στο Haynesville από τις αρχές Ιουλίου και η μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2022. Πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 70 εξέδρες που λειτουργούσαν στο Haynesville.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 12% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 35% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Μείωση παραγωγής

Παρά τις υψηλότερες τιμές για το πετρέλαιο, πολλές εταιρείες παρέμειναν περισσότερο εστιασμένες στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές και στην αποπληρωμή του χρέους παρά στην ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής σχιστόλιθου βρίσκονται σε τροχιά μείωσης για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με τη μηνιαία Έκθεση Παραγωγικότητας Γεωτρήσεων της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).

Αυτή η μείωση της παραγωγής πετρελαίου έρχεται παρόλο που οι ενεργειακές εταιρείες αναμενόταν να ενισχύσουν τις δαπάνες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2023 - αν και ο όγκος αυτών των επιπλέον δαπανών θα καλύψει το αυξανόμενο κόστος εργασίας και εξοπλισμού που σχετίζεται με τον πληθωρισμό.

Οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής που παρακολουθούνται από την αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών TD Cowen ήταν σε καλό δρόμο να αυξήσουν τις δαπάνες κατά περίπου 18% το 2023, αφού αύξησαν τις δαπάνες περίπου 40% το 2022 και 4% το 2021. Αυτή η αύξηση των δαπανών το 2023, ωστόσο, είναι κάτω από την προηγούμενη αναμενόμενη άνοδο 19%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης