Αλουμίνιο: Οι Αμερικανοί παραγωγοί ζητούν χρηματοδότηση από IRA

Αλουμίνιο: Οι Αμερικανοί παραγωγοί ζητούν χρηματοδότηση από IRA

Επιδιώκουν απεξάρτηση από ξένες χώρες και ζητούν ντόπια παραγωγή

 

 

Περισσότερες από 12 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών «Fortune 500» (500 από τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση τα συνολικά έσοδα για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη) όπως η Ford, η GM, η Pepsi και η Ball Corporation, έστειλαν πρόσφατα επιστολή στην Υπουργό Ενέργειας, Jennifer Granholm, ζητώντας ομοσπονδιακές επενδύσεις σε καθαρό αλουμίνιο, σύμφωνα με αποκαλυπτικό άρθρο του fortune.com.

Αυτή η επιστολή σηματοδοτεί την αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη για την εγχώρια προμήθεια του εν λόγω μετάλλου.  

Οι εταιρείες ζητούν χρηματοδότηση και υποστήριξη για να σώσουν αυτή τη βασική αμερικανική βιομηχανία που θα γίνει πιο σημαντική καθώς η ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί.

Αυτές οι πρωτοπόρες εταιρείες κατανοούν ότι οι ΗΠΑ εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από την ξένη προσφορά αλουμινίου και καθώς αυξάνεται η ζήτηση, η προσφορά μπορεί να προέρχεται από χώρες που δεν δείχνουν ουσιαστικά σημάδια καθαρισμού της βιομηχανίας τους, όπως η Κίνα (58% της παγκόσμιας αγοράς) και Ρωσία (5% της παγκόσμιας αγοράς).


Πτώση στην εγχώρια παραγωγή αλουμινίου

Τα 6 εναπομείναντα μεταλλουργεία στις ΗΠΑ αποτελούν επί του παρόντος ένα μικρό και συρρικνωμένο ποσοστό της παγκόσμιας χωρητικότητας πρωτογενούς αλουμινίου, κάτι που δε συνέβαινε παλαιότερα.

Μόλις το 2000, οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός πρωτογενούς αλουμινίου. Το 2022 οι ΗΠΑ είχαν λιγότερο από το 2% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς.

«Ως σημαντικοί αγοραστές πρωτογενούς αλουμινίου, υποστηρίζουμε σθεναρά τις ομοσπονδιακές επενδύσεις μέσω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) για να διασφαλίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πρωτοπόροι στην παραγωγή αυτού του κρίσιμου υλικού, το οποίο είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάπτυξη της Αμερικής.

Σήμερα, η πρωτογενής παραγωγή αλουμινίου στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε κρίση. Την ώρα που η παγκόσμια ζήτηση για πρωτογενές αλουμίνιο προβλέπεται να αυξηθεί τις επόμενες δεκαετίες, η εγχώρια παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου συνέχισε να μειώνεται και κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, η έλλειψη πρόσβασης σε χαμηλού κόστους ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ανεπαρκείς ομοσπονδιακές επενδύσεις έχουν ωθήσει τα υπόλοιπα 6 πρωτογενή μεταλλουργεία στο χείλος του γκρεμού», αναφέρεται στην επιστολή.

Καθώς τα κεφάλαια από τον IRA διανέμονται για τον καθαρισμό της αμερικανικής βιομηχανίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα ήταν εύκολο να απορριφθεί το αλουμίνιο ως μια μικρή βιομηχανία λόγω της τρέχουσας κατάστασής του.


Αναγκαία η αύξηση της αμερικάνικης παραγωγής αλουμινίου

Ωστόσο, η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για πρωτογενές αλουμίνιο (που δεν έχει ανακυκλωθεί) προβλέπεται να αυξηθεί με πρωτοφανή ρυθμό.

Η παραγωγή των ΗΠΑ πρέπει να αυξηθεί μαζί της για να παρέχει το ίδιο το αλουμίνιο που απαιτείται για την κατασκευή της υποδομής καθαρής ενέργειας που υποστηρίζει ο IRA, από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι ηλιακούς συλλέκτες και γραμμές μεταφοράς. Χωρίς αυτήν την προμήθεια, η ζωτικής σημασίας επανάσταση καθαρής ενέργειας που ακολουθεί θα εξαρτηθεί από αλουμίνιο υψηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα σε μια εποχή που η μείωση των εκπομπών είναι απαραίτητη.


ΗΠΑ: Εταιρείες και παραγωγοί θεωρούν ότι η παραγωγή αλουμινίου θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας

Ευτυχώς, αυτές οι προνοητικές εταιρείες βλέπουν ότι οι πελάτες τους θα απαιτούν όλο και περισσότερο καθαρότερες αλυσίδες εφοδιασμού και οι κατασκευαστές των ΗΠΑ θα χρειάζονται μια αξιόπιστη εγχώρια προμήθεια αλουμινίου για τα προϊόντα τους.

Η ζήτηση από τους πελάτες αυξάνεται και αυτές οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν τους καταναλωτές συμβαδίζουν.

Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί αλουμινίου βλέπουν το βιώσιμο αλουμίνιο όχι μόνο ως φιλόδοξη ευθύνη, αλλά και ως πυρήνα του επιχειρηματικού τους μοντέλου και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Αμερικής στην παγκόσμια οικονομία.

Όταν οι περιβαλλοντολόγοι, οι υποστηρικτές της εθνικής ασφάλειας, οι βιομήχανοι, οι εργαζόμενοι και οι κοινότητες συμφωνούν, είναι σαφές ότι το κομμάτι που λείπει είναι οι ομοσπονδιακές επενδύσεις.

Ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο Ενέργειας θα μπορέσει να δει το πλεονέκτημα στην ανανέωση θέσεων εργασίας, στην αναβίωση μιας κάποτε ισχυρής αμερικανικής βιομηχανίας και στην επένδυση στο μέλλον της καθαρής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης