Siemens Energy: Σχεδιάζει να κλείσει τα εργοστάσια της Siemens Gamesa (Reuters)

Siemens Energy: Σχεδιάζει να κλείσει τα εργοστάσια της Siemens Gamesa (Reuters)

Στόχος η μείωση των απωλειών στην επιχείρηση ανεμογεννητριών

Η Siemens Energy εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα εργοστάσια και τα γραφεία πωλήσεων της Siemens Gamesa (ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων ανεμογεννητριών στον κόσμο), με στόχο τη μείωση των απωλειών στην επιχείρηση ανεμογεννητριών, ανέφεραν τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο γερμανικός προμηθευτής εξοπλισμού ηλεκτρικής ενέργειας παλεύει με εκτεταμένα ζητήματα ποιότητας στο τμήμα χερσαίων ανεμογεννητριών και δυνητικά ζημιογόνα υπεράκτια συμβόλαια, τα οποία από τον Ιούνιο έχουν προκαλέσει τις μετοχές του να μειωθούν περισσότερο από το ήμισυ.

Τα μέτρα, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν νέες απολύσεις, στοχεύουν στην παροχή μακροπρόθεσμης ανακούφισης για τη Siemens Gamesa αναθέτοντας σε εξωτερικούς συνεργάτες την παραγωγή ορισμένων βασικών εξαρτημάτων, όπως blades, για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Energy, Κρίστιαν Μπρουχ, δέχεται πιέσεις να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο ανάκαμψης για τη Siemens Gamesa, αφού εξέτασε τα προβλήματα λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της πλήρους ιδιοκτησίας του τμήματος.

Ο Bruch είπε τον Αύγουστο ότι η Siemens Gamesa θα δώσει προτεραιότητα στην κερδοφορία και τη σταθερότητα έναντι της ανάπτυξης, υποδεικνύοντας ότι απαιτείται ένα γεμάτο βιβλίο παραγγελιών για να οδηγήσει σε υγιή κέρδη.


Από Νοέμβριο τα νεότερα

Λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση του τμήματος θα μπορούν να αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο, όταν η Siemens Energy έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τα ετήσια αποτελέσματα και να διοργανώσει μια ημέρα κεφαλαιαγορών. Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες του προγράμματος αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να αλλάξουν ακόμα, ανέφεραν κάποιοι από αυτούς που γνωρίζουν το θέμα.

Ένας εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε σχόλια του Bruch τον Αύγουστο, ο οποίος είπε ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να σταθεροποιηθεί η Siemens Gamesa και ότι η Siemens Energy εξετάζει όλες τις επιλογές.


Χρέη 2,2 δισ. ευρώ

Μέχρι στιγμής, η Siemens Energy έχει δεσμεύσει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρεώσεις που σχετίζονται με προβλήματα όπως τα πτερύγια του ρότορα και ελαττωματικά γρανάζια σε νεότερες χερσαίες ανεμογεννήτριες.

Παγκοσμίως η Siemens Gamesa λειτουργεί 79 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων γραφείων πωλήσεων και σέρβις, κέντρων Ε&Α και 15 εργοστασίων για την παραγωγή πτερυγίων και σκελών.

Ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να κλείσουν, καθώς η Siemens Gamesa στοχεύει να απαλλαγεί από την παραγωγή ανταλλακτικών που οι προμηθευτές της μπορούν να κάνουν πιο φθηνά, είπαν οι άνθρωποι.

Τα ζητήματα της Siemens Energy δεν οδήγησαν σε αλλαγές διαχείρισης.

Σύμφωνα με δύο χωριστές πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η απομάκρυνση της ηγεσίας δεν θα διορθώσει απαραίτητα τα προβλήματα και η πώληση του προβληματικού χερσαίου τμήματος της Siemens Gamesa θεωρείται σημαντική πρόκληση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης