Επικαιρότητα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα φαβορί και οι αμφίρροπες «μάχες»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα φαβορί και οι αμφίρροπες «μάχες»
Στην Ηρώδου Αττικού, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι μιας και το τελευταίο διάστημα οι μετρήσεις δείχνουν πως οι στηριζόμενοι από τη Ν.Δ. υποψήφιοι βρίσκονται σε ανοδική τροχιά
Δύο παράλληλες «μάχες» θα δοθούν στην αυτοδιοικητική κάλπη της Κυριακής. Οι υποψήφιοι της Ν.Δ., που διεκδικεί να επικρατήσει και στις 13 περιφέρειες, θα έχουν σε ορισμένες ως βασικό αντίπαλο «γαλάζιους» αντάρτες. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν τη δική τους αναμέτρηση στο «γήπεδο» της Κεντροαριστεράς, καθώς στηρίζουν διαφορετικούς υποψηφίους σε 10 περιφέρειες, τα ποσοστά των οποίων θα συγκριθούν για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Ποια είναι τα φαβορί και πού προβλέπεται αμφίρροπη αναμέτρηση.

Τα «γαλάζια» φαβορί του α΄ γύρου και τα ντέρμπι

 Τα περισσότερα βλέμματα να στρέφονται πρώτα από όλα στις 13 περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους που θα εξαγάγουν πολιτικά συμπεράσματα, καθώς εκεί έχουν δοθεί και τα καθαρά χρίσματα από το Μέγαρο Μαξίμου. Στην Ηρώδου Αττικού, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι μιας και το τελευταίο διάστημα οι μετρήσεις δείχνουν πως οι στηριζόμενοι από τη Ν.Δ. υποψήφιοι βρίσκονται σε ανοδική τροχιά και είτε εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή είτε πηγαίνουν με ισχυρές αξιώσεις στον δεύτερο γύρο, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις το πιθανό είναι να βρεθούν αντιμέτωποι όχι με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά με «γαλάζιους» αντάρτες. Ας δούμε αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις και τι εικόνα έχει το Μαξίμου για κάθε μία από αυτές.

Αττική

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά έναντι του Γιώργου Πατούλη στο παρά πέντε της εκλογικής διαδικασίας φαίνεται να δικαιώνει το Μαξίμου. Ο Χαρδαλιάς είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο ευρύ κοινό από τη θητεία του ως υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και μοιάζει ικανός να κερδίσει από αύριο την Περιφέρεια Αττικής.
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα φαβορί και οι αμφίρροπες «μάχες»-1
Στον Βύρωνα περιόδευσαν την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

Κεντρική Μακεδονία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, θεωρείται βέβαιο πως θα είναι εκ νέου περιφερειάρχης από αύριο βράδυ. Το ερώτημα είναι το ποσοστό που θα πετύχει, με πολλούς να στοιχηματίζουν πως θα είναι πάλι πέριξ του 60%, αναδεικνύοντάς τον σε έναν πολύ ισχυρό περιφερειάρχη.

Θεσσαλία

Πριν από τις πλημμύρες δεν ετίθετο θέμα για το αν ο Κώστας Αγοραστός θα είναι και πάλι περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Μετά την τεράστια καταστροφή, υπάρχουν ερωτήματα όσον αφορά την αντίδραση του εκλογικού σώματος, παρότι ο Αγοραστός παραμένει ο πιο ισχυρός υποψήφιος στην περιοχή.

Βόρειο Αιγαίο

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκίνησε την κούρσα έχοντας να αντιμετωπίσει τον εν ενεργεία περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, προερχόμενο από τη Ν.Δ. Ολα δείχνουν ότι θα έχουμε δεύτερο γύρο, με τον στρατηγό να επιδιώκει όσο το δυνατόν καλύτερο ποσοστό αύριο, ώστε να πάει με αξιώσεις την επόμενη Κυριακή.

Δυτική Ελλάδα

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, παρά το γεγονός πως πολιτεύεται σε μια περιοχή με κεντροαριστερή παράδοση, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτ. Ελλάδας, με αποτέλεσμα να είναι φαβορί να εκλεγεί από αύριο βράδυ.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/politics/562657558/aytodioikitikes-ekloges-ta-favori-kai-oi-amfirropes-maches/?utmsource=piano&utmmedium=email&utmcampaign=morningbriefing&pnespid=H695



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης