Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Δανία εξετάζει δύο ακόμη τοποθεσίες για δοκιμή στροβίλου

Η Δανία εξετάζει δύο ακόμη τοποθεσίες για δοκιμή στροβίλου

Ανακοινώθηκε η συμπληρωματική εξέταση πιθανών περιοχών για δοκιμές ανεμογεννητριών

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε τη συμπληρωματική εξέταση 2 πιθανών περιοχών για τρίτο κέντρο δοκιμών για ανεμογεννήτριες.Ο συμπληρωματικός στοχευμένος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές στο Σκοπευτήριο Borris.

Τον Ιούνιο, μια ομάδα εργασίας εξέτασε 6 περιοχές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι κατάλληλες για τη δημιουργία ενός τρίτου, εθνικού κέντρου δοκιμών για ψηλές ανεμογεννήτριες.

Ωστόσο, η προβολή έδειξε ότι και οι 6 περιοχές που εξετάστηκαν συνεπάγονται προκλήσεις διαφορετικής φύσης.

Ως εκ τούτου, η ομάδα αποφάσισε ότι η Υπηρεσία Σχεδιασμού και Αγροτικής Επαρχίας θα πρέπει να επανεξετάσει περιοχές που μέχρι στιγμής έχουν αποκλειστεί, προκειμένου να μπορέσει να συζητήσει τη συνολική εικόνα.

Μπορεί να είχε αρχικά αποκλειστεί λόγω της ανάγκης για νέες οδικές υποδομές, αποκατάσταση γης ή/και περισσότερων απαλλοτριώσεων από αυτές που είχαν αρχικά επιδιωχθεί.

Η υπουργός Αγροτικών Περιφερειών Louise Schack Elholm δήλωσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια περίπλοκη και δύσκολη πολιτική απόφαση με πολλές εκτιμήσεις.

Ως εκ τούτου, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές στην ομάδα της συμφωνίας, συμφωνήσαμε ότι ο Οργανισμός Σχεδιασμού και Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ανατρέψει τα δεδομένα και να εξετάσει εάν ορισμένοι από τους τομείς που έχουν κριθεί πολύ δύσκολες πρέπει ωστόσο να συμπεριληφθούν σε μια συνολική αξιολόγηση.

Σήμερα υπήρξε συμφωνία να γίνει ένας συμπληρωματικός στοχευμένος έλεγχος σε δύο ακόμη περιοχές.

Επειδή είναι σημαντικό να είχαμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι προτού προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ενδιαιτημάτων».

Όταν είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα του συμπληρωματικού στοχευμένου ελέγχου, που αναμένεται στα τέλη του 2023, τα μέρη της συμφωνίας θα λάβουν κοινή θέση σχετικά με τις δυνατότητες να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός τρίτου, εθνικού κέντρου δοκιμών για μεγάλες ανεμογεννήτριες.

Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης τα αποτελέσματα της αρχικής στοχευμένης εξέτασης 6περιοχών, η οποία παρουσιάστηκε στην ομάδα τον Ιούνιο του 2023.

Η πιθανή ίδρυση ενός κέντρου δοκιμών θα απαιτήσει στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, διεξοδική εκτίμηση επιπτώσεων των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τη φύση, καθώς και στους ανθρώπους που είναι γείτονες του κέντρου δοκιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης