Ribera (ΥΠΕΝ Ισπανίας): Σχεδιάζει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές υλικών παραγωγής ηλιακής ενέργειας

Ribera (ΥΠΕΝ Ισπανίας): Σχεδιάζει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές υλικών παραγωγής ηλιακής ενέργειας

 Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βιομηχανική αλυσίδα αξίας δεν θα εξαφανιστεί από την Ευρώπη", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας

 

Η υπουργός Ενέργειας της Ισπανίας Teresa Ribera δεν απέκλεισε την Τρίτη την επιβολή δασμών στις εισαγωγές υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας παρά τις προειδοποιήσεις της βιομηχανίας ότι η διακοπή του εφοδιασμού προϊόντων από την Κίνα θα μπορούσε να παρεμποδίσει την ικανότητα της Ευρώπης να εγκαταστήσει γρήγορα καθαρή ενέργεια.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή σε ένα περίπλοκο σενάριο όπου πρέπει να βρούμε το καταλληλότερο σημείο ισορροπίας», είπε η Ribera, όταν ρωτήθηκε για πιθανούς δασμούς.

Πρόσθεσε ότι ορισμένα προϊόντα που εισάγονται στην Ευρώπη ήταν «πιθανώς σε τιμές κάτω του κόστους», κάτι που έπληξε τη βιομηχανία εκεί και θα μπορούσε να εμποδίσει την καινοτομία.

"Η Ισπανία θεωρεί ότι πρέπει να εγγυηθούμε αυτήν την ισορροπία... Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βιομηχανική αλυσίδα αξίας δεν θα εξαφανιστεί από την Ευρώπη", δήλωσε ο υπουργός σε εκδήλωση της ηλιακής βιομηχανίας στη Μαδρίτη, χωρίς να αναφέρει άμεσα την Κίνα.

Τα σχόλια της Ribera έρχονται καθώς οι Βρυξέλλες και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σταθμίζουν πιο σκληρά μέτρα για τις εισαγωγές, ενώ επιδιώκουν να επεκτείνουν την παραγωγή καθαρής τεχνολογίας στην Ευρώπη και να μειώσουν την εξάρτηση από την Κίνα για τα προϊόντα που χρειάζονται για την πράσινη μετάβαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης