Ενέργεια

Σ. Αραβία: Συνεχίζει και τον Νοέμβριο τις περικοπές κατά ένα εκατομμύριο bpd

Σ. Αραβία: Συνεχίζει και τον Νοέμβριο τις περικοπές κατά ένα εκατομμύριο bpd

Η παραγωγή πετρελαίου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα είναι περίπου 9 εκατομμύρια bpd

 

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συνεχίσει την εθελοντική της μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) για τον Νοέμβριο και μέχρι το τέλος του έτους.

Η παραγωγή του βασιλείου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα είναι περίπου 9 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Ενέργειας που δημοσιεύτηκε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

"Αυτή η εθελοντική απόφαση περικοπής θα επανεξεταστεί τον επόμενο μήνα για να εξετάσει το ενδεχόμενο εμβάθυνσης της περικοπής ή αύξησης της παραγωγής", ανέφερε η SPA επικαλούμενη πηγή στο υπουργείο.

Η Σαουδική Αραβία, ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, εφάρμοσε για πρώτη φορά την πρόσθετη εθελοντική περικοπή τον Ιούλιο και την ανανέωσε κάθε μήνα.

Το βασίλειο ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η περικοπή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά θα επανεξεταστεί σε μηνιαία βάση.

Η εθελοντική περικοπή της Σαουδικής Αραβίας έρχεται πέρα ​​από τις περικοπές του Απριλίου που συμφωνήθηκαν από αρκετούς παραγωγούς του ΟΠΕΚ+, οι οποίες επεκτείνονται μέχρι το τέλος του 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης