Επικαιρότητα

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Προβλήματα σε Αγριά και Αλυκές- Πλημμύρισαν τα υπόγεια και η τραπεζαρία του νοσοκομείου

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Προβλήματα σε Αγριά και Αλυκές- Πλημμύρισαν τα υπόγεια και η τραπεζαρία του νοσοκομείου
Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για να επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.

Πριν από λίγο ήχησε το 112 υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του Βόλου ότι βρίσκεται ακόμη σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.
Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.
Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.
Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο να επισημαίνει μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ πως το 80% της πόλης είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.
Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Με απόφαση του δήμου Βόλου, σήμερα Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή τα σχολεία στην περιοχή, θα μείνουν κλειστά.


Πλημμύρισε και το νοσοκομείο του Βόλου

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση και στο νοσοκομείο του Βόλου, σύμφωνα με το magnesianews.gr

Όπως αποκαλύπτεται και από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το νοσοκομείο του Βόλου δεν κατάφερε να γλιτώσει από την ένταση του φαινομένου και αρκετοί χώρου του πλημμύρισαν με νερό. 

Όπως αναφέρεται μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει το υπόγειο αλλά και η τραπεζαρία του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται.

257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την Μαγνησία 

Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 153 άτομα, ενώ συνολικά 257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την περιοχή της Μαγνησίας. 

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για την πόλη του Βόλου. 
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από δύο χωριά στον θεσσαλικό κάμπο, το Αχίλλειο και το Αρμένι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία συνολικά 79 άτομα, (19 και 60), χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος, ωστόσο λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν.

Η μεταφορά των ατόμων έγινε με λεωφορεία του δήμου ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική ώστε να επέμβει σε περίπτωση που χρειαζόταν. 

Συνολικά 1.200 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας από τις μεσημεριανές ώρες χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης