Επικαιρότητα

Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις ροές

Με θέμα την έξαρση των μεταναστευτικών ροών θα συνεδριάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), προκειμένου σύμφωνα με πληροφορίες να συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία σχετικά με τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα και ειδικά των λιμενικών σωμάτων των δύο χωρών, αλλά και για την προωθούμενη νέα συμφωνία με την Άγκυρα.

“Βιώνουμε μια επιδείνωση στο μεταναστευτικό” παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνοντας μια πρόβλεψη 30.000 ροών το επόμενο διάστημα και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα “επιστρέψουμε” στους αριθμούς του 2015 ενώ επεσήμανε ότι πλέον η χώρα έχει μηχανισμούς ταχύτερης εξέτασης των αιτημάτων ασύλου. “Εκεί που είχαμε περίπου 8.000 ροές, μπορεί να φτάσουμε μέχρι τις 30.000 ροές. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται ότι θα φτάσουμε στα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια που είχαμε φτάσει μέχρι και στις 800.000”, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα του τελευταίου 48ωρου καθώς ο αριθμός των αφίξεων έχει μειωθεί σημαντικά, γεγονός που βελτιώνει την εικόνα αλλά δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναμένεται να ενημερώσει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφορικά με τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη με την Ευρωπαία επίτροπο Ίλβα Γιοχανσον αλλά και τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν. Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Γεραπετρίτης με την Ευρωπαία αξιωματούχο συζήτησαν το μεταναστευτικό ζήτημα με στόχο -σύμφωνα με πληροφορίες – η Ε.Ε. να αυξήσει τα κονδύλια προς την Άγκυρα, προκειμένου οι τουρκικές αρχές να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά και κατ' επέκταση ευρωπαϊκά σύνορα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης