Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου
Το εκλογικό σώμα δεν επηρεάστηκε από τις «ατέλειες» του Στέφανου Κασσελάκη που έδειξε να μη γνωρίζει σε βάθος κάποια ζητήματα ή να είναι καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας

Η αλλαγή σκυτάλης και η νέα σελίδα στην Κουμουνδούρου δεν έγινε ομαλά, όπως θα περίμενε το σύνολο των στελεχών του. Θα μπορούσε να πει κανείς πως έγινε «βίαια», καθώς ένα άγνωστο στέλεχος που απλώς συμπλήρωνε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έκανε το ακατόρθωτο. Παρά το γεγονός ότι δεν εξελέγη βουλευτής και παρά το ότι τα κομματικά στελέχη δεν τον είδαν ποτέ με καλό μάτι κατάφερε να «αλώσει» την Κουμουνδούρου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Τι φανερώνει αυτό; Πως ένας καινούργιος κόσμος ήρθε στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ο παλαιός που έμεινε ζητούσε μια αλλαγή. Παρά το γεγονός πως η Έφη Αχτσιόγλου ήταν μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα που θα έφερνε φρέσκο αέρα, εντούτοις έχει συνδεθεί άμεσα με την προηγούμενη κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως με τις πρόσφατες οδυνηρές ήττες του καλοκαιριού. Στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν ξαναέγινε αξιωματική αντιπολίτευση να μειώσει στο μισό τις δυνάμεις της. Αυτό δεν το συγχώρησε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και αναζήτησε κάτι καινούργιο.

Το εκλογικό σώμα δεν επηρεάστηκε από τις «ατέλειες» του Στέφανου Κασσελάκη που έδειξε να μη γνωρίζει σε βάθος κάποια ζητήματα ή να είναι καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Προφανώς είδε στα μάτια του το πρόσωπο που μπορεί να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά. Θα τα καταφέρει; Ο δρόμος θα είναι μακρύς και σίγουρα όλοι περιμένουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του. Ο ορισμός του νέου επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας (φημολογείται πως θα παραμείνει ο Σωκράτης Φάμελλος), η σύγκλιση των οργάνων και φυσικά η οργάνωση του επόμενου Συνεδρίου αποτελούν προτεραιότητες που θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης