Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,23% για τον S&P, άνοδος 0,15% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,23% για τον S&P, άνοδος 0,15% για τον energy sector

106 μονάδες έχασεο Dow

 

Πτώση στη Wall Street την Παρασκευή καθώς το χρηματιστήριο πλησίαζε στο τέλος της εβδομάδας με έντονες απώλειες.

 

Ο Dow Jones υποχώρησε 106 μονάδες, ή 0,31% στις 33.964 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,23% στις 4.320 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,15% στις 685,48 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 0,09% στις 13.211 μονάδες.

H Ford κέρδισε περισσότερο από 2% αφού μια πηγή είπε στο CNBC ότι ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο United Auto Workers. Οριακά υψηλότερα διαπραγματεύτηκε και η Stellantis ενώ η General Motors διολίσθησε.

Αυτές οι κινήσεις ακολουθούν ένα σερί τριών ημερών για τους κύριους δείκτες. Οι απώλειες προέκυψαν καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε ένα μήνυμα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα ότι σκόπευε να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο S&P 500 και ο Νasdaq σημείωσαν πτώση 2,8% και 3,5% αυτή την εβδομάδα, αντίστοιχα η τρίτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα και ηχειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Μάρτιο. Ο Dow υποχώρησε 1,8% την εβδομάδα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων για το 2023. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 αυτή την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο 2 ετών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

«Αυτό αρχίζει να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές», δήλωσε ο Charlie Ripley, της Allianz Investment Management. «Οι επενδυτές συνηθίζουν σε αυτά τα υψηλότερα επίπεδα επιτοκίων και τι σημαίνει αυτό για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου στο μέλλον».

Η ανησυχία αυξήθηκε επίσης για ένα κλείσιμο της κυβέρνησης, το οποίο θα μπορούσε να υποβαθμίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να επιβραδύνει περαιτέρω την οικονομία.
«Οι επενδυτές κοιτούν επίμονα στο έδαφος αυτή τη στιγμή ανησυχώντας για ένα κλείσιμο», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial. «Οι αγορές απλώς περιμένουν να δουν πότε θα συμβεί και μετά προσπαθούν να μειώσουν τη διάρκειά του».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης