Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και τον Nasdaq και 0,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και τον Nasdaq  και 0,8% για τον energy sector
106 μονάδες κέρδισε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά περίμενε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve αυτής της εβδομάδας.


Ο Dow Jones έχασε 106 μονάδες ή 0,31% στις 34.518 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,21% στις 4.444 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,83% στις 700,67 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,23% στις 13.678 μονάδες.

Η Disney υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά την ανακοίνωση σχεδίων για σχεδόν διπλασιασμό της επένδυσής της στην επιχείρηση κρουαζιέρας και πάρκων.Η Deere, που συχνά θεωρείται βαρόμετρο της μελλοντικής οικονομικής δραστηριότητας, υποχώρησε περισσότερο από 2% μετά την υποβάθμιση της επενδυτικής τράπεζας Evercore ISI λόγω ανησυχιών για τη γεωργική παραγωγή.

Η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας ξεκινά την Τρίτη. Η Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια όταν ανακοινώσει την απόφασή της την Τετάρτη, με τους traders να τιμολογούν με πιθανότητα 99% ότι η κεντρική τράπεζα παραλείπει μια αύξηση, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, ένα δείκτη τιμολόγησης σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds. Οι traders δίνουν μόλις 29% πιθανότητες για αύξηση τον Νοέμβριο.

Η Fed θα προσφέρει επίσης οικονομικές προβλέψεις την Τετάρτη. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν για σχόλια σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

«Τώρα… που είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τη συνεδρίαση της Fed, οι αγορές απλώς παίρνουν μια μικρή ανάσα και περιμένουν να δουν τι θα πουν για να πάρουν το επόμενο σύνθημά τους», δήλωσε ο Chris Fasciano, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο Commonwealth Financial Network.

«Γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο κοντά στο τέλος του κύκλου παρά στην αρχή», δήλωσε ο Kevin Gordon,της Charles Schwab. «Το πώς βλέπουν την επόμενη χρονιά, ή τουλάχιστον το 2024, είναι πολύ πιο σημαντικό».

Οι τιμές του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν αντιστροφή εντός της ημέρας αφού έφτασαν σε υψηλό που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο. Η κίνηση φάνηκε να τονώνει το κλίμα της αγοράς και να απογειώνει τις μετοχές από τα χαμηλά τους.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ πλησίασε ένα υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2007 την Τρίτη.

Η ηγεσία του συνδικάτου United Auto Workers δήλωσε ότι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να κληθούν να σταματήσουν την εργασία εάν δεν σημειωθεί πρόοδος μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής. Η Stellantis
σημείωσε άνοδο άνω του 2% στη συνεδρίαση, ενώ η Ford και η General Motors κέρδισαν περισσότερο από 1%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης