Ενέργεια

Στέλεχος της Engie λέει ότι η ενεργειακή κρίση θα αργήσει να τελειώσει

Στέλεχος της Engie λέει ότι η ενεργειακή κρίση θα αργήσει να τελειώσει

Η ΕΕ δεν πρέπει να εφησυχάζει εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης LNG

Σύμφωνα με το oilprice.com, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της γαλλικής Εταιρείας Κοινής Ωφελείας Engie, Catherine MacGregor, υποστήριξε μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Βιομηχανίας Φυσικού Αερίου France gaz. Montel, ότι η κρίση στον τομέα της ενέργειας απέχει πολύ από το τέλος.

«Η κρίση απέχει πολύ από το να τελειώσει.

Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», είπε στη διάσκεψη και πρόσθεσε «Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης δεν έχει τελειώσει διότι οι κίνδυνοι για τον εφοδιασμό εξακολουθούν να υφίστανται έως ότου κυκλοφορήσουν νέοι όγκοι LNG στην αγορά το 2026».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Engie θεωρεί ότι η Ευρώπη αναμένει τον ερχόμενο χειμώνα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά η ΕΕ δεν πρέπει να εφησυχάζει εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης LNG από άλλες περιοχές και των κινδύνων διακοπής του εφοδιασμού.

«Το περιθώριο ελιγμών της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να περιοριστεί έως ότου γίνει διαθέσιμος νέος εφοδιασμός LNG μετά το 2026», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι χώροι αποθήκευσης φυσικού αερίου της ΕΕ ήταν γεμάτοι κατά 94% στις αρχές αυτής της εβδομάδας, αφού το μπλοκ πέτυχε τον στόχο του να έχει πλήρη αποθήκευση 90% έως την 1η Νοεμβρίου δύο μήνες νωρίτερα.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς ήταν ασταθείς τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των απεργιών στις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG της Αυστραλίας και των ενδείξεων αύξησης της ζήτησης LNG spot από την Ασία.


Δυσοίωνη πρόβλεψη από την Γερμανία

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν υψηλές τουλάχιστον έως το 2027, ανέφερε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα σε έκθεση σχετικά με τα μέτρα για τον μετριασμό του υψηλού ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο INES (όμιλος των γερμανικών φορέων εκμετάλλευσης αποθήκευσης φυσικού αερίου) δήλωσε στην ενημέρωση του Αυγούστου ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να κινδυνεύει από ελλείψεις φυσικού αερίου μέχρι τη χειμερινή περίοδο 2026/2027, εκτός εάν λάβει μέτρα για την προσθήκη τερματικών σταθμών LNG επιπλέον αερίου χωρητικότητας αποθήκευσης ή αγωγών.

«Ο κίνδυνος έλλειψης αερίου σε χαμηλές θερμοκρασίες εξακολουθεί να υφίσταται και πιθανότατα θα παραμείνει μαζί μας μέχρι τον χειμώνα 2026/27 χωρίς περαιτέρω μέτρα υποδομής.

Μόνο μετά από αυτό, η μειωμένη κατανάλωση φυσικού αερίου μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα», δήλωσε στις αρχές Αυγούστου ο Διευθύνων Σύμβουλος του INES, Sebastian Bleschke.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης